• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
waspa - напреднал
Здравейте.Имам следния проблем:Къща на два етажа.На втория етаж е монтиран електрически 80л. бойлер.Преди известно време ни направи впечатление,че когато е включен,на първия етаж като се пуска чешмата бие ток.На чешмата в двора-същата работа.Понякога и на вратата/метална/ за втория етаж.Викахме специалиста,монтирал бойлера,от енергото работна група идва и всички вдигат рамене.Не е от тях проблема.Сега искам да монтирам бойлер от 50л. електрически на първия етаж,обаче. . . НЕ МИ СЕ РИСКУВА.Някой,ако има виждане по проблема,ще се радвам да го сподели.
damian_7 - специалист
Най - добре си викни някой познат ел техник, който да се наеме да ти проследи ел. мрежата. Но по - скоро си мисля, че самият бойлер е неизправен. Щом така описваш проблема, явно водата има допир с електричеството. Викни майстор да го отвори, за да не си докарате някоя беля на главата.
Не мисля, че монтажа на бойлер на първи етаж ще ти утежни положението. Естествено, ако не е неизправен, разбира се. Така че монтирай смело. :yes:
waspa - напреднал
Да,благодаря за отговора,но все си мисля ,че бойлера е в ред.Не би ли трябвало да се появят и други признаци ако е това което предполагаш?
damian_7 - специалист
Може би разбираш под други признаци капенето на вода например? Възможно е, но не е задължително. Скоро правели ли сте ремонт на бойлера, имало ли е други видими промени, преди да усетите ток при досег с водата?
Има и вариант да има пукната изолация на някой кабел в стената, но тогава щеше постоянно да бие ток, така че единствения вероятен отговор е в бойлера.
waspa - напреднал
Да,благодаря.Друга причина-сетих се,че бойлера,бе свалян заради лепене на фаянс.После бе вързан от един "приятел".Така,че може и това да е причината.Иначе вода не капе
damian_7 - специалист
Това може да е истинската причина, но трябва да го провери някой сервизен техник. Викни някой и ще ти стане ясно от това ли е. :wink: . Пък и ако това е причината може да ти докара и някоя беля на главата освен удрянето на ток.
БАШ МАЙСТОР - специалист
е как са идвали специалисти и са вдигнали рамене ,я пак провери с фазомер като пуснеш бойлера светат ли чешмите
rulom - модератор
Биенето на ток след намесата на "приятеля" ли е ?
Бойлера за същото време ли нагрява водата както и преди?
Тези "специалисти" от енергото дали не са правили нещо по жиците скоро ?Помоли ги за всеки случай да ти понатегнат нулата от стълба.
Виж дали е занулен бойлера.
ВИК инсталацията със железни тръби ли е?
waspa - напреднал
В и К инсталацията е с пластмасови тръби и бойлера си нагрява както преди.Изобщо работи си безотказно.Биенето на ток се появи след повторното му закачане.Нулата не съм я проверявал,но ще го сторя.Иначе от енергото постегнаха връзките към къщата и казаха че всичко е наред.Ще проверя с фазомер чешмите.Мерси
waspa - напреднал
Значи проверих при включен бойлер на чешмите нищо не отразява.
  • 1
  • 2

Тема "Удря ток!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: