Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
naB4o - специалист
Въпросите около него ще са много, но ще ги давам 1 по 1 :)
Първи: На първичната намотка имам 1 кабел който е по-дебел, и един който е "съставен" от 3 различни. Какво ще рече това ? :)

Прикачен файл

DSC01018 (Small).JPG
DSC01018 (Small).JPG (42.51 KиБ) Видяна 4534 пъти

Прикачен файл

DSC01017 (Small).JPG
DSC01017 (Small).JPG (66.21 KиБ) Видяна 4534 пъти
ELEMENTAL - специалист
Дебелият жълтозелен проводник е свързан за екрана м/у първичната и вторичните намотки, затова го дай на нула (или земя).Другия кабел има 3 проводника, защото първичната намотка е изпълнена със среден извод за да може трафа да се свързва и към 110 волтови мрежи, и към 220 волтови.
mitcd - специалист
Стикер на трафа няма ли ?
naB4o - специалист
Благодаря Елементал, има стикер, но не можах да намеря спецификация :? ще го щракна довечера. А значи ако искам да го свържа към 220 волта, трябва да използвам и трите проводника, а ако искам към 110, само 2 :? :? :?
brum - майстор
При 220 оставяш средният свободен. при 110 оставяш един от крайните свободен. А кой е средният можеш да разбереш с мултицет като измериш съпротивленията между тях.
mitcd - специалист
Пишете наизуст! Да щракне стикера!Аз мога да съм сигурен кое какво е,само ако измеря изводите!
naB4o - специалист
Благодаря на всички за бързите и ясни отговори :)
Пробвах да го щракна, но заради обвивката не се виждат ясно означенията и сега ще ги напиша.

Код: Избери всички

TransElectro Denmark
S&W-EDB NO.      TEGN.NO           PROD.     TE.TRAFO
83021F           180-1-0194F       9545      NO.1849B
А съпротивленията са както следва:
Оранжев - Син - 33.8 Ohm
Син - Червен - 36.9 Оhm
Червен - Оранжев - 3.1 Оhm

edit: Ето го и сайта на производителя : http://www.transelectro.com/index.asp
и размерите му - ID = 22mm OD = 80mm H=45mm
ELEMENTAL - специалист
naB4o написа:
Оранжев - Син - 33.8 Ohm
Син - Червен - 36.9 Оhm
Червен - Оранжев - 3.1 Оhm
Определено първичната намотка не е с извод за 110 волта (ако беше така съпротивлението "червен-оранжев" щеше да е 1/2 от това на "син-червен").Лошото е, че на сайта който си споменал траф със споменатата маркировка няма.От споменатите трафове на сайта тези с външен диаметър 80мм са 50ватови така, че може да се допусне, че и твоя е такъв.За такава мощност съпротивлението на първичната намотка(37ома) е нормално.
naB4o - специалист
Мммм и как точно трябва да го вържа на 220 волта значи ? :)
ELEMENTAL - специалист
Със синия и с червения проводник.Не е лошо да му вържеш последователно на трафа и едно предпазителче 1,5-2А за да няма неприятни изненади :wink: .

Тема "Малко въпроси относно 1 траф-че" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: