• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
littlemitle - напреднал
здрвейте как да свържа еднофазен двойнотарифен електтромер - от българските :? предварително благодаря на всички
rulom - модератор
Лесно е: :wink:

Прикачен файл

без име.JPG
без име.JPG (25.67 KиБ) Видяна 11878 пъти
sasooooooooo - "специалист"
Обърни и внимание, че над "вход фаза" и "изход фаза" има една скобичка, която трябва да е хваната както на снимката/между двете болчета/.Направи си и мостче между двете нули.
Успех
emil_v r - майстор
Аа двете нули кво да ги прайм ?
Мерси много , тъкмо днес требва да свържа един такъв електромер на брат ми .
Префърлям само фазата през електромера , а нулата, обединявам с мостч1е десните клеми и с тънка жица за нул. на инсталацията ?
Става ли ?
Моят случай не е за енергото , а за неофиц. контрол .
rulom - модератор
Най-хубаво е нулата да не се прекъсва в електромера, достатъчно е само да се подаде една нула от основното трасе за къщата на единия от двата извода.
littlemitle - напреднал
защо трябва да има мостче между двете нули-нали едната нула е входна другата изходна,и когато е подотчетен трябва ли пак да се слага часовник допълнително за да отчита дневна и нощна тарифа
rulom - модератор
Мостче не трябва , двата извода са с мостче от вътре.Щом ще е само контролен няма нужда и от нощна тарифа.просто показанията от бележките ще се сумират и ще се гледа на електромера само едното показание.
Само да вметна че ако електромера отвън е от новите,механичен или дигитален, ще има разлика от контролния.
Те, новите са толкова чувствителни че децата като се гонят из стаите електромера се завърта от статичното електричество :-D
sasooooooooo - "специалист"
rulom сигурен ли си, че двата входа "нула" имат връзка вътре в електромера? Някои нямат. В случая щом е без часовник ОК, но все пак?
rulom - модератор
Прав си, по-старите предполагам че нямат.Пак може с един кабел, ама само на входа -третата клема отляво на дясно.
littlemitle - напреднал
хахахахаха това за новите електромери го почуствах лично на моя гръб миналия месец ни ги смениха и ми сочи сметката с около 50%
  • 1
  • 2

Тема "електромер как да свържа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: