• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Domashen_maistor - специалист
Значи, от тоци разбирам много малко, даже хич. Обаче имам следния проблем - Къщата ми е в затънтено или по-скоро закътано място. Докато си влезна та да мога да си светна особено зимно време - бая проблем имам. Та ми трябва някаква схемичка за лампа (прожектор), който да се включва с дистанционно. Лампа с датчик за движение не върши работа, щото всекакви кучета и разни елементи ще я вкюлчват. Имам на разположение централа за локална аларма и си мисля, че мога да я използвам, ама как?
malkstor - специалист
Ако не се лъжа, чувствителността на датчиците за движение може да се регулира. Поне ако съдим по охранителните системи - там нали има специални датчици за движение които не се задействат от домашни животни до някакви килограми. Освен това, ако го направиш с дистанционно, ще ти е неудобно в случаите в които го забравиш, или пък ако ти идва на гости някой без дистанционно.
Значи да поясня: къщата се намира в парк. Покрай нея минават строителни работници всекакви в т.ч. доста мургави.... Краде се доста. А дистанционното ще ми бъде подръка в колата. Гости не предвиждам засега, щото още не живея там (само си претаквам зеленцето :lol: засега). От догодина (надявам се) лампата дето спомена ще е решение, но засега не е!
tysonlkr - специалист
Ако имаш дай някаква схемичка за тази "централа за локална аларма" която казваш че имаш или поне на какъв принцип работи :?
Може ли да пиускаш алармата от дистанционното например :?:
Схема нямам. Ще видя в книжката, но почти съм сигурен. Купувана е от Метро за 100-тина кинта. Централката е с размери на елка, датчиците са безжични (мук+обемен), сиренката е малка и подозирам, че е 12волта. Идеята е сиренката вместо да се включва, да се включва реле напр, което да вкл. веригата на прожектора.
tysonlkr - специалист
Domashen_maistor написа:
Схема нямам. Ще видя в книжката, но почти съм сигурен. Купувана е от Метро за 100-тина кинта. Централката е с размери на елка, датчиците са безжични (мук+обемен), сиренката е малка и подозирам, че е 12волта. Идеята е сиренката вместо да се включва, да се включва реле напр, което да вкл. веригата на прожектора.
И аз така го мисля че може да стане :wink: Затова те попитах за принципа на действие :wink:
Сега като се замисля се чуда как ще я задействаш от разстояние :roll:
Алармата има ли си дистанционно управление :roll:
Малко ми е трудно да се сетя как ще я управляваш :?
Именно щото има и то дори 3бр. дистанционни мисля, че ще мога да я управлявам.
Друг вариант ми се върти в главата с аларма на кола.
tysonlkr - специалист
Domashen_maistor написа:
Друг вариант ми се върти в главата с аларма на кола.
Този ще е по добрият вариант според мен, защото на авто-алармите имат бутон който включва алармата да пищи. Докато в тази локалната аларма сигурно няма подобна функция :? и ще има известно забавяне при активиране на аларата :roll:
При авто-алармата ще трябва само да и осигуриш захранване някакво. Ще трябва да си направиш някакъв токоизправител :wink:
bisplus - специалист
А защо просто не си вземеш един ключ от практикеркойто се задейства с дистанционно. Мисля, че стрва около 20лв.
  • 1
  • 2

Тема "Лампа с дистанционно - как" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: