Добър ден на всички.Искам да Ви помоля за малко помощ и разяснения.
1.Интересуваме къде в София може да намеря магазини за ел.мотори(постоянно и променливо токови),редуктори и регулатори на оборотие? За сега научих само за фирма Александрис и още една-две,
но доколкото разбрах те не предлагат постояннотокови мотори.............та къде в София човек може да купи постояннотоков мотор с мощност в диапазона 0,25-1KW ?
2.според Вас кои от вариантите е по-удачен(като цена и ефективност),ако приемем,че ми трябва мотор(до 1KW), които да работи дълго(1-3ч), при постоянни (малки до средни) натоварвания, без опастност от прегряване или друга повреда.И да може да му се регулират плавно оборотите.
а)постояннотоков+редуктор+регулатор на оборотите.
б)променливотоков асинхронен монофазен+редуктор+регулатор на оборотите.
Ако не се бъркам плюсовете на тези мотори съответно са:
за постояннотоковите.
1.по-лесно и евтино регулиране на оборотите.
2.имат по-голям въртящ момент.
за променливотоковите.
1.малко по-евтини от постояннотоковите,при една и съща мощност.
2.по-лесни за намиране(по-разпространени).
ПС.съжелявам,че Ви занимавам, но които и познат да съм питал досега, все неможе да ми отговори нито за магазин, нито за по-удачния вариянт,пък и аз неразбирам много(почти нищо), та затова се обръщам към Вас.Благодаря предварително на отзовалите се.
1.Интересуваме къде в София може да намеря магазини за ел.мотори(постоянно и променливо токови),редуктори и регулатори на оборотие? За сега научих само за фирма Александрис и още една-две,
но доколкото разбрах те не предлагат постояннотокови мотори.............та къде в София човек може да купи постояннотоков мотор с мощност в диапазона 0,25-1KW ?
2.според Вас кои от вариантите е по-удачен(като цена и ефективност),ако приемем,че ми трябва мотор(до 1KW), които да работи дълго(1-3ч), при постоянни (малки до средни) натоварвания, без опастност от прегряване или друга повреда.И да може да му се регулират плавно оборотите.
а)постояннотоков+редуктор+регулатор на оборотите.
б)променливотоков асинхронен монофазен+редуктор+регулатор на оборотите.
Ако не се бъркам плюсовете на тези мотори съответно са:
за постояннотоковите.
1.по-лесно и евтино регулиране на оборотите.
2.имат по-голям въртящ момент.
за променливотоковите.
1.малко по-евтини от постояннотоковите,при една и съща мощност.
2.по-лесни за намиране(по-разпространени).
ПС.съжелявам,че Ви занимавам, но които и познат да съм питал досега, все неможе да ми отговори нито за магазин, нито за по-удачния вариянт,пък и аз неразбирам много(почти нищо), та затова се обръщам към Вас.Благодаря предварително на отзовалите се.