Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, имам малък проблем.Имам готварска печка Сименс, и на скоро (преди около два месеца) се прецака ключа за регулиране на реотаните.Обадих се на майстор който след две седмици каза че такъв ключ не може да се намери.Жена ми се обади на хората от които е купена печката (втора употреба) и те изпратиха човек, който смени ключа с подобен.Сега и този ключ се прецака и не мога да намеря.Ако някой може да помогне ще съм много благодарен!Прилагам и малко снимков материал: в ляво е оригиналният ключ!

Предварително благодаря и весели празници :partyman:

Прикачен файл

DSC02643 [].JPG
DSC02643 [].JPG (87.6 KиБ) Видяна 3202 пъти

Прикачен файл

DSC02644 [].JPG
В ляво е оригиналният ключ
DSC02644 [].JPG (89.36 KиБ) Видяна 3202 пъти

Прикачен файл

DSC02646 [].JPG
И една снимка на печката!!!
DSC02646 [].JPG (58.97 KиБ) Видяна 3202 пъти
malkstor - специалист
Не знам от къде може да се намери ключ, но сигурен ли си че само в него е проблема? От снимките се вижда, че е имало сериозни токове (по-високи от нормалните) щом се е разтопил корпуса на ключа. А от снимката на новия, който също е развален - струва ли ми се или клемите са се "заварили" за ключа? Ако е така, според мен сменяйки ключа отново няма да си решиш проблема, който е вероятно да е в самата печка. Имал ли си случаи да ти гори реотан и да го скъсяваш за да го свържеш пак?
malkstor написа:
Не знам от къде може да се намери ключ, но сигурен ли си че само в него е проблема? От снимките се вижда, че е имало сериозни токове (по-високи от нормалните) щом се е разтопил корпуса на ключа. А от снимката на новия, който също е развален - струва ли ми се или клемите са се "заварили" за ключа? Ако е така, според мен сменяйки ключа отново няма да си решиш проблема, който е вероятно да е в самата печка. Имал ли си случаи да ти гори реотан и да го скъсяваш за да го свържеш пак?
И на мен ми направи впечатление, другото което ме навежда на мисълта че има и друг проблем е че гори на едно и също място.Както обаче вече споделих, печката е копувана втора употреба (нов внос 8-[ ) и това е първият проблем който ми прави. Нямам представа дали преди това е имало други проблеми, прим. с реотаните... :? Идеята ми беше първо да намеря ключа и после да се обадя на някой майстор, защото аз лично много много не разбирам #-o
malkstor - специалист
E, след като става на едно и също място най-вероятно нещо в самата печка причинява свръхконсумация. Всички функции ли работеха нормално след като смени ключа? Може и в инсталацията на печката да има нещо повредено от нагряване от висок ток. След като не разбираш от тоци, според мен най-добре е да си викнеш майстор или да я закараш на сервиз. :?
Ми вече звънях на един който не направи нищо, и просто не знам къде да я закарам печката, или къде да звънна.Ако може някой, който е имал подобен проблем да сподели къде/кой му го е оправил ще съм благодарен.За да не се превръща в реклама може направо на ЛС :prost: Излишно е да казвам че бирата е от мен!!! :computer:
Spokoiniq - майстор
от немеца в дружба ли я купи?
mladkal - майстор
Погледни тук =>>http://www.tme.eu/bg/katalog/rezerwni-c ... di_100186/
Или тук =>> 1233 София, бул. Христо Ботев No.139 тел.9310770

Тема "Немога да намеря ключ за печка Сименс..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: