Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Питане относно ЕЛ. Схема

Имам малка дървена къща направена на принципа „направи си сам”. За да ни пуснат електрозахранване искат проект – ел. схема. При наличието на четири осветителни тела ( 60W) и четири контакти тип „Шуко” някой може ли да ми каже как да сметна: Pu, Ke, Pe, cos φ и Iu. Консуматори ще бъдат един бойлер – 2kw, ел. Печка – 2kw, хладилник – 1kw и отоплителна печка – 2kw. Предварително Ви благодаря.
n_a - МАЙСТОРИЩЕ
Answers: 1
Проектът трябв ада е от оторизирано л;ице подписан и подпечатан. Мисълта ми е, че тъй и тъй ще му платиш, няма смисъл ти да го правиш.
sek.1 - специалист
Освен това за да ти монтира централно табло и електромер който енергото да приеме (запечата) без да ти създава проблеми лицето (фирмата) трябва да има договор с тях.
pavelari - майстор
съвсем на проформа:
смятай, че крушките са по 100 вата: 4х100 = 400Вата
бойлер 2
печка 2
хладилник 1
отопление 2
общо: 7.4 КВата
резерв: 7.4 х 1.3 = 9.62 за непредвидени консуматори /временно ползване на проточен бойлер, втора печка за отопление и др./
cos ф = 0.95
Pu = 9.62 x 0.95 = 9.139 KW - Демек заявяваш 9 киловата и ще стигнат за всичко
Ке /преполагам коефициент на едновременност/ = 0.9
Pe = Pu x Ke = 7.4 x 0.9 = 6.66 KW
Iu = 9.139 / 220 = 41.5A
Слагат ти един бушон 40А, характеристика С, и те захранват с 2/3/ жила х 6 кв. мм
ти слагаш 10А за осветление, 16А за 2 контакта, 16А за контакт бойлер, 16А за контакт на печката - характеристика B.

Нека и другите кажат нещо... Може да имам пропуск
илко илиев - специалист
ако това ще е отделна постройка,и ще е захранена от твоята партида тоест ще е на твоя предпазител и ти ще и плащаш разхода не ти трябва енерго......но ако ще и отваряш нова партида без да те плаша само за партида и да ти сложат таблото енергото ще ти вземат към 1000лв. и ако сложиш и проект е къ 2000лв.незнам?????? затова ако има как от твоето табло вземай от един предпазител и ако ще го отделяш му направи едно друго табло с електромер и часовник и ще ти излезе по ефтино
Много благодаря на всички, които се отзоваха на въпросът ми. Пожелавам Ви здраве и щастие през настъпващата 2009 година.

Тема "Нужда от помощ." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: