Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
milenk - помощник
Касае се за присъединяване на жилище в ЖСК с резрешение за ползване от 2000г. В електромерното табло трябвало да се изгради по договора за присъединяване --- Оборудване на монофазно поле "мерене". Полето " мерене" ще се захрани след гл. прекъсвач, преди " меренето" на останалите консуматори.

Моля някой, който е на ясно с тези термини да ги обясни по разбираем начин..... От какво се състои полето "мерене" ?

Благодаря на отзовалите се.
Милен - майстор
Иди в клиентския център на местната електроразпределителна фирма и си осъвремени изискванията.

Електромерните табла се монтират от тях за тяхна сметка и са тяхна собственост. Друг е въпроса не си ли плащаш всичко с цената за присъединяване.
milenk - помощник
Милен написа:
Иди в клиентския център на местната електроразпределителна фирма и си осъвремени изискванията.

Електромерните табла се монтират от тях за тяхна сметка и са тяхна собственост. Друг е въпроса не си ли плащаш всичко с цената за присъединяване.
Ходил съм многократно в центъра за обслужване на граждани... От 7 месеца се занимавам с този проблем.... За откриване на партида за апартамента ми който е в кооперация с разрешение за ползване още от 2000г. ме прекарват с договор за присъединяване да заплатя 500лв. Ел.таблото и електромерите за всички жилища са направени още с приемането на кооперацията. Затова ми е интересно какво ще ми изграждат за да взимат тези пари. Отделен е въпроса,че кооперацията е присъединена като обект а отделното жилище не може да се тълкува като обект...

ДЪРЖАВНА КОМИСИЯ ЗА ЕНЕРГИЙНО И ВОДНО РЕГУЛИРАНЕ
София – 1000, бул.”Княз Дондуков “ № 8 -10;тел.: 988 24 98; 9359 613; факс: 988 87 82

ИЗВЛЕЧЕНИЕ ОТ ПРОТОКОЛ
№ 169
София, 03.11. 2008 година

След анализ на представените становища от електроразпределителните дружества, работната група предлага следния подход за уеднаквяване прилагането от електроразпределителните дружества на цените за присъединяване на обекти на потребители към електроразпределителната мрежа:

1. Относно определянето на цена за присъединяване за обект с повече от един потребител, включително жилищни сгради. С т. 7 на решение № Ц-002/29.03.2002 г. на ДКЕВР се определят цени за присъединяване на обекти на потребители към електроразпределителните мрежи. Съгласно § 1, т. 6 от Допълнителната разпоредба на Наредба № 6 за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи (Наредба № 6), „обект на потребител” е съвкупност от терен, сгради, технологично оборудване, електрически съоръжения и приемници на електрическа енергия. От друга страна, “жилищна сграда” е сграда, предназначена за постоянно обитаване, и се състои от едно или повече жилища, обединени функционално и пространствено в едно цяло за задоволяване на жилищни нужди. Следователно, отделното жилище в жилищна сграда не може да бъде обект на потребител, който самостоятелно да бъде присъединяван към електроразпределителните мрежи. С оглед изложените аргументи, може да бъде направен обоснован извод, че утвърдените с т. 7 от решение № Ц-002 / 29.03.2002 г. на ДКЕВР цени за присъединяване, касаят обектите на потребителите, единствено по смисъла на § 1, т. 6 от ДР на Наредба № 6 за присъединяване на производители и потребители на електрическа енергия към преносната и разпределителните електрически мрежи.
lz1wvm - специалист
Ако инкасатора отчита електромерите по отделно(демек имате открити партиди) би трябвало да няма проблем.Но казваш че нямате договор за присъединяване.ЕРП-тата си имат две фирми едната е за присъединяване а другата за продажба на ел.енергия от присъединителната мрежа-мисля че от там идва проблема.
Поздрави
milenk - помощник
Кооперацията има разрешение за ползване и е присъединена още 2000г към старото енерго. След приемателния протокол всички членкооператори подадохме молби декларации за откриване на партиди към тогавашното енерго.... Всички живущи си имат открити партиди... Аз моето жилище до този момент не го бях ползвал и сега като се наложи да го ползвам се оказа,че нямам открита партида. И за да ми открият партида ми искат договор за присъединяване и щели да ми оборудват поле "мерене".... Какво мерене какви 5 лв. след като моя електромер седи и си ме чака още от 2000г. Те няма какво да ми изграждат допълнително.... Всичко си е изградено с построяването на кооперацията. Ако не е завършено всичко няма кой да даде разрешение за ползване.... Проблема е в тези 500лв, които искат да ми вземат ей така за тоя дето клати гората :x
Милен - майстор
Часници кво чакаш от тях. Ходи ако трябва и при шефовете им и си търси правата.
dancherry - напреднал
Не си ли платиш 444 лв., няма да ти открие никой партида посмъртно.
Милен - майстор
Как така съседите ти имат партиди, а ти нямаш партида, а имаш електромер :? а и си подал заедно със другите декларация на времето, а и навярно си си платил тогава.

Търси си правата, ако не разбират от дума, раздухай случая по медиите, викни някоя телевизия. Има много предавания кото се занимават с подобни неволи на гражданите. Трудно някой би устоял на такава масирана антиреклама, пък бил той и монополист.
milenk - помощник
До този момент не съм ползвал ток и не ми се е налагало да ползвам жилището... След като пуснаха тока на цялата кооперация и аз си имах ток но не съм ползвал... Само докато съм правил някои неща имам изразходвани 12кв и 2 на ношна тарифа.... Когато са се появили ЧЕЗ са сменили преди няколко години електромерите на саседите а моя са си го оставили без да го сменят и поради това, че много години не е ползвана ел.енергия са го откачили и сега нямам и ток. Откачен е така както прекъсват когато не си платил сметка.... И ето , че сега използват безсилието ми е ме прекарват с 444 лв.
Няма оправяне с тях... Безсилни сме... Аз им занесох толкова документи а те не ми показаха нито един ред който да ме задължава да платя и да сключа договор за присъединяване.
Знаех си че става въпрос за ЧЕЗ :) Така като чета си мисля, че работата е за Господари на ефира, например.

Тема "Оборудване на монофазно поле "мерене" --- Какво e" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: