• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Jorky - специалист
ЧЕЗ Електро България АД,за пореден път се подиграха със свои клиенти!
Става въпрос за клиенти от с.Баня(Разложко) ул."Двадесет и Шеста" и "Тридесет и Първа"
От години страдаме от слабо напрежение ще видите в снимките по долу,а за капак
снощи около 22:30-23:00 ч. се запали таблото,което е последно от единия от трафопостовете на селото!Таблото обслужва две къщи и семеен хотел!
Днес към 14:00 дойде аварийния екип на ЧЕЗ и намали мощностите с по слаби автоматични предпазители!
За мен лично не е кой знае колко важно,но комшията ми със семейния хотел как ще я кара?
Всичко в хотела му е изцяло на ток и след като му намалиха мощностите и поставиха трифазен а.предпазител 32А не знам как ще се справи,като в момента всичките стаи са пълни!
За пореден път се убеждавам,че в България за съжаление няма живот!
Ходили сме многократно в "центъра за клиенти" и само си прехвърлят топката и дрънкат разни глупости,много жалко!

Прикачен файл

2013-12-30_14-54-10_350.jpg

Прикачен файл

2013-12-30_14-53-57_728.jpg

Прикачен файл

2013-12-30_14-43-26_53.jpg

Прикачен файл

2013-12-30_14-43-17_483.jpg

Прикачен файл

2013-12-30_14-43-10_967.jpg
miroton - майстор
Кат неможе с приказки пробваите с дръвото по директора на ЧЕЗ във вашия клон.
8180 - майстор
Хич не ми се иска по празниците да Ви пиша за проблеми, но Вие започнахте.
Нека започнем с:
- Какво пише в проучването за присъединяване на хотела?
- Как са спазени предписанията там?
- Какво и защо е осъществено на практика - предишните АП?
- Като "не Ви засяга" защо пишете?
Нещо просто НЕ Е така!

Да, неприятно е, но често "евтиното излиза скъпо" (и за "съседите").
Ако сте в павото си - няма проблем да ги осъдите или поне да ползвате ДКЕВР и Омбудсмана.
Във Форумите, най-много да получите съчувствие и псувни по ЕРП - щом Ви "топли". Тази година е на мода.
Весели празници и дано в 2014г. успеете да си изясните и защитите интересите. :yawinkle:
Кики - специалист
Аз съм на 90% убеден че собственика на хотела има някаква нередност в партидата отпусната от енергото, а може би няма акт 16 и я кара още на "времянка" , та заради това са го ограничили на 32А защото заради неговата консумация страдате и вие. Няма начин да не са ви обяснили от Чез къде точно е проблема.
hidrazin - майстор
+1
Това което виждам на снимките е напрежение в допустимите законни граници - 212-213V. Като падне под 207 - тогава е извън тях.
Определено има нещо нередно с партидите на хотелчето. Или е заявило малка мощност за да мине тънко, или са му отпуснали малка мощност, пък той е решил че може да си дърпа колко иска.
Малко ме съмнява още да е времянка. :? За да запали таблото значи има клиенти и работи. А дали може без акт 16?
И после що били толкова големи сметките по Нова година. От консумация чак таблата си палят. :lol:
:partyman:
P.S. Сега се загледах в таблото. Правено е ляв премръзнал крак.
Chefo77 - майстор
Аз пък друго да запитам - защо решихте, че
За пореден път се убеждавам,че в България за съжаление няма живот!
, след като няколко потребители имате проблем от частен характер? Къде са ви жалбите до директора на ЧЕЗ? Къде са ви жалбите до КЗП? Къде са ви жалбите до ДКЕВР? В центъра за клиенти могат да приемат и жалби, не само да дават обяснения, угодни на търтеизма.
Иначе ако само си търсите причина за лошото в България, накриво погледналата ви лелка на спирката също е неприятна...
John - специалист
Определено,по-малка заявена мощност.Това което,му е сложено е токоограничител според заявената мощност.Изхода е заявка за повишаване на мощноста.Ама струва пари,е и спането в хотела не е безплатно.Проблема е че,хората се подвеждат по думите на "специалисти " и заявяват по-ниска мощност за да спестят някой лев,ама и от енергото не са расли във фикус.
hidrazin - майстор
Ами тогава какъв беше въпроса?
:partyman:
lecki - специалист
Хидразине, да няма нов стандарт за напрежението?
До колкото знам е 220 -15/+10% :?
MIRO_073 - майстор
lecki написа:
Хидразине, да няма нов стандарт за напрежението?
До колкото знам е 220 -15/+10% :?
Има, има - 230V
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 10

Тема "Не знам какво да предприемем,моля дайте някакъв съвет!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: