Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!Имам портативно DVD Jensen и искам да го инсталирам в колата.Но ме е страх да не го изгоря.Та въпроса ми е-мога ли да го свържа директно към акумулатора,или трябва да има някакъв токоизправител.Искам да изкарам захранване от една от лампите ,тъй като запалката ми е далече от DVD-то,а кабела на адаптора е къс.Има ли опасност да го повредя?DVD е на 12 V.A на адаптера за високото напрежение пише -12V/1.5A.Благодаря предварително!
romanpm - майстор
Доколкото разбирам DVD-то има адаптер от 220 В на 12В - изхода му с постоянен ток ли е , пише ли +- това е важно , ако е така значи ти трябва същата букса , кабел и свързване пряко към мрежата в колата , спазвай поляритета :)
mitcd - специалист
Тая лампа постоянно ли ще свети? Щото ако не, ще спре и DVD –то.Иначе не е проблем стига да спазиш + и - .Най добре е да имаш директни(през някой бушон 10-15А) + и - ,а не да ги вземаш откъдето ти падне.Всяка аудио електроника за кола имат филтър на захранването.Ако това DVD няма е възможно да има смущения.
velsi - Почетен майстор
Плафона в купето обикновено има превключвател за включване (освен варианта да свети при отворена врата) и по тази причина там има постоянен плюс и отделно минус.
Благодаря за съветите.Разбрах това което ме интересуваше.velsi,този плафон не е към вратата.Само остава да намеря ел.схемата на колата,и да видя поляритета към буксите. Мерси пичове :2thumbs:
velsi - Почетен майстор
За поляритета не ти трябва схема. Трябва ти една проста контролна лампа от някаква крушка 12В. Слагаш единия край някъде по купето на маса и с другия край търсиш плюс. Като си намерил плюса лесно ще откриеш къде има минус. Успех!
Duke_BG - специалист
каква е колата и къде смяташ да поставиш DVD-то
а за поляритета на самото ДВД: обикновенно на адаптера или на самото ДВД (около буксата) има указан кое е + и кое -

Имай пред вид обаче че ако това ДВД не е предвидено за работа в кола може да имаш доста проблеми от вибрациите по време на движение - ще има големо омагьосване на механиката.
най-добре е да го монтираш така, че "чекмеджето" да е перпедникулярно на посоката на движение за да избегнеш инерционните моменти при тръгване и спиране
Мерси за съвета,обаче вече го монтирах.Засега няма проблеми.Работи нормално
Duke_BG - специалист
е значи е предвидвно да работи в такива условия и има буфер :)

Тема "Захранване на DVD в автомобил-как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: