Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kikaha - напреднал
зравейте от мен,
преди няколко дни се запалих да монтирам на колата си дистанционно управление на централното заключване/което е фабрично монтирано/ тъй-като общо взето съм лаик в областа на електрониката попрочетох какво пише из нашите саитове но не открих конкретен отговор на въпроса :
1.С колко релета трябва да е управляващия модул 1 или 2
става въпрос за опел вектра А
ето снимка на машинките:

Изображение

"Лошото е че ако искаш да слагаш обикновени машинки трябва да преправиш цялото централно т.е. да си сложиш цял комплект с блок за управление на всички врати, защото оригиналните машинки на Опел са с 3 извода с превключвател вътре, не можеш на тяхно място да свържеш обикновена дву проводна машинка освен ако не сложиш по 2 релета във всяка врата и не само релета, правил съм го отдавна на Вектра А ама мисля че и при Вектра Б идеята е абсолютно същата.
По-добре иди в някоя морга и си вземи 2 машинки."
Снимките и цитата са взети от постове на колеги по форумите за старанието им благодаря аз ги помествам за да придобиете обща представа за устройството на централното
mihailcankov - специалист
я изясни първо какво точно искаш да направиш ? да си сложиш централно ?или да си сложиш дистанционно към централното?и това че не можеш да замениш 3 проводна с 2 проводна машинка не е точно така правил съм го точно на опел
Ronin - специалист
mihailcankov написа:
я изясни първо какво точно искаш да направиш ? да си сложиш централно ?или да си сложиш дистанционно към централното?и това че не можеш да замениш 3 проводна с 2 проводна машинка не е точно така правил съм го точно на опел
По същата причина не му се отговори на човека и в форума на фф
Duke_BG - специалист
това е схемата на заводското централно - модула за управление се намира на дясната колонка на предната врата (под жабката )

при подаване на кратък импулс маса към 2-ри или 6-ти крак имитираш завърнатне на ключа и ще можеш да оключваш/заключваш а ако искаш и да блокираш механически всички машинки става малко по-сложно ( не ти го препоръчвам че като се скапе шофьорското превключвателче ще трябва да влизаш в колата с бомба :lol:

Прикачен файл

CZ_vectra.JPG
схема на централно Vectra A
CZ_vectra.JPG (64.43 KиБ) Видяна 7438 пъти

Тема "управление на централно заключване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: