Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rijata - напреднал
Здравейте, искам да попитам има ли начин чевз дистанционно да всържа сигнал. По точно имам някъде някаква ел верига която не ми е свързана и аз чрез дистанционно управление да я свържа да натисна бутончето :) говоря за ниски напрежения не за 220. Гледам в млад конструктор има за осветление чрез ир та може ли нещо по-простичко за по-простичка система за по-простичък човек :), да не е с микроконтролери и тн. :). Благодаря
Justy - майстор
Имаше тема за дистанционни. Двукомандните са някъде 25 - 30 лв.
Duke_BG - специалист
а какво точно искаш да управляваш ?
zoro1 - специалист
Smile, да не е с микроконтролери и тн. Smile.

Е да ама с МК е в пъти по-лесно!
http://robotics-bg.com/forum/viewtopic. ... highlight=
mitcd - специалист
По просто не може да бъде !

Прикачен файл

Светлинен ключ с  IR.jpg
Светлинен ключ с IR.jpg (118.79 KиБ) Видяна 2885 пъти
rijata - напреднал
Значи имам 8-12в входно напрежение, и от 0-12 изходно така ли, а точно колко ми е изходното при 9в входно или зависи от транзистора благодаря.
mitcd - специалист
На изхода срямо маса имаш 0 волта,като светнеш с ДУ (няма значение от марката и кой бутон),ще имаш напрежение малко по ниско от на захранването.Горе долу с 0.4-0.6 волта.
nikibi - специалист
Има готови устроиства, около 35 лв, за дистанционно управление на осветленито чрез 3 самостоятелни крьга по 600вата на крьг.
mitcd - специалист
А дали не става дума за тия БГ устройства ,които се монтират на мястото на ключа?Не ми харесват -все едно са правени в петък и стават само за лампа с нажежаема жица!!

Тема "Свързване верига дистанционно?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: