Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!

Явно кой каквото незнае тук го научава,затова аз ще се допитам до вас за видовете релета или по-специално ми трябва елемент които да има способностите да се монтира на акомулаторна батерия и в момента в които акомулаторната батерия се изтощи този елемент да затвори определена верига (било то верига към светлинна сигнализация или звукова). И обратното,когато батерията се зареди или стигне нужните стойности на заряда елемента да отвори веригата.

Благодаря на всички колеги и извинете за малоумния въпрос!!!
2v6 - майстор
M5kov написа:
Здравейте!

Явно кой каквото незнае тук го научава,затова аз ще се допитам до вас за видовете релета или по-специално ми трябва елемент които да има способностите да се монтира на акомулаторна батерия и в момента в които акомулаторната батерия се изтощи този елемент да затвори определена верига (било то верига към светлинна сигнализация или звукова). И обратното,когато батерията се зареди или стигне нужните стойности на заряда елемента да отвори веригата.

Благодаря на всички колеги и извинете за малоумния въпрос!!!
То такъв елемент трудно ще намериш :idea:
Това може да се направи от няколко елемента свързани в схема.

Какво ще е захранването на схемата? Какъв ток и напрежение искаш да включва? Каква е акумулаторната батерия?
Това върши ли ти работа:
http://hobby.neomontana-bg.com/kit32.htm
Antonii - майстор
Има такива готови релета, използват се в автоматиката и цените им тръгват от 60евро нагоре.
Техническото им наименование е "релета за контрол на постоянно напрежение" и функцията им е точно такава каквато търсиш, но са си цифра.

Тема "Видове релета" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: