- 1
- 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Justy
- майстор
13 мнения в "Направи си сам батерии, които се зареждат от слънцето!"
Johny
- майстор
Аз бях пуснал линк, ама като не гледате.....
http://vbox7.com/play:448b642e - почти без пари!
http://vbox7.com/play:448b642e - почти без пари!
sstefanov
- майстор
На мен пък идеята ми харесва: като се изтощят батериите ги оставяш на слънце и те си се зареждат! Просто гениално! Няма зарядни, няма нищо. Батериите сами се зареждат от околната среда!
(в случая е ясно, че става дума само за поддържане на заряда, но е важна концепцията)
(в случая е ясно, че става дума само за поддържане на заряда, но е важна концепцията)
Petyr
- специалист
sstefanov написа:На мен пък идеята ми харесва: като се изтощят батериите ги оставяш на слънце и те си се зареждат! Просто гениално! Няма зарядни, няма нищо. Батериите сами се зареждат от околната среда!Поредната глупост. Прахосване на ресурс за фотоволтаични елементи, които се ползват само 1/10 от времето. Всеки зелено ориентиран по-добре вместо да се занимава с глупости да си купи един 150 Wp панел и инвертор и когато не потребява да връща ток в мрежата на енергоразпределителното дружество. Така като си зарежда батериите ще ползва енергията от панела. Отделно че ще спонсорира производството на такива панели, а от там ще отиват и повече пари за подобряването им. А с мижевите 150 Wp няма как да навреди на мрежата на НЕК

А ако е истински фен, да си направи няколко киловата фотоволтаична централа, да отдели една година за борба с бюрокрацията и да продава еколкогична енергия.
EmoZ
- специалист
sstefanov написа:На мен пък идеята ми харесва: като се изтощят батериите ги оставяш на слънце и те си се зареждат! Просто гениално! Няма зарядни, няма нищо. Батериите сами се зареждат от околната среда!Ъ! Поддържа заряда, от околната среда, батериите са химически източик на ЕДН. Като ги загрееш катализираш реакцията, тури ги на котлона, ако е облачно и ефекта 'ше е същия.
К'во му е гениалното.
sstefanov
- майстор
Не можеш да носиш 150 вата панел ако си например в планината.
За да загрееш батериите на котлона ще похарчиш повече енергия отколкото ще получиш.
Все едно е дали по фотоволтаичен начин или по някакъв друг ще се зареждат батериите. Просто ми харесва идеята за батерия, събираща енергия от околната среда без допълнителни устройства.
Ама всеки си преценява сам.
За да загрееш батериите на котлона ще похарчиш повече енергия отколкото ще получиш.
Все едно е дали по фотоволтаичен начин или по някакъв друг ще се зареждат батериите. Просто ми харесва идеята за батерия, събираща енергия от околната среда без допълнителни устройства.
Ама всеки си преценява сам.
- 1
- 2
Тема "Направи си сам батерии, които се зареждат от слънцето!" | Включи се в дискусията:
Сподели форума:
Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:
Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook:
Имаш нужда от подходящ професионалист за дома?
- Преустройство, ремонт и реновиране
- ↳ Вашите ремонти
- ↳ Кухня
- ↳ Баня
- ↳ Дневна
- ↳ Спалня
- ↳ Детска
- ↳ Градина
- ↳ Коридор
- ↳ Тераса и балкон
- Направи сам
- ↳ Направи сам
- ↳ Ремонтирай сам
- ↳ Къде е по-евтино?
- ↳ Дърводелство
- ↳ Ел. инструменти
- ↳ Металообработване
- ↳ Конкурс "Направи сам 2012"
- Строителство
- ↳ Всичко за вилата
- ↳ Къщи
- ↳ Саниране
- ↳ Хидроизолация
- ↳ Пасивни и нискоенергийни сгради
- Сухо строителство
- ↳ Окачени тавани
- ↳ Преградни стени и предстенни обшивки
- ↳ Сухи и повдигнати подове
- ↳ Декоративни елементи - колони, трегери, сводове и др.
- ↳ Всичко за гипскартона и гипсфазера
- Въпроси и Отговори
- ↳ Полезни съвети
- ↳ Автомобили
- ↳ Партньори
- ↳ Боядисване и Декориране
- ↳ Вентилация, климатици и термопомпи
- ↳ Водоснабдяване и канализация.
- ↳ Всичко за ремонта
- ↳ Електротехника
- ↳ Отопление
- ↳ Газификация
- ↳ Електроника и Схеми
- ↳ Газобетон
- ↳ От всичко по малко
- ↳ Компютри и периферия
- ↳ Уеб дизайн, PHP, MySQL, JavaScript, HTML..
- ↳ Мобилни устройства, GSM-и
- ↳ Нека се запознаем
- ↳ Recycle Bin
- Статии
- ↳ Практични решения
- ↳ Качване на снимки
- ↳ Какви статии искате?
- ↳ Готварство, туршии и зимнина
- ↳ Отмора и шеги
- ↳ От нищо нещо
- ↳ Не е за вярване
- ↳ Литература