• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
miroslav_kn - специалист
Моля всички които могат да помагат да се включат.Пуснах жиците за ел.инсталацията и затворих с гипсокартон . При пускане на захранването обаче се яви проблем. Взех една пробна лампа да пробвам всички контакти и осветлението и какво да видя, при вързана фаза на проводниците и докосване на цд профилите крушката свети. Същото е и при докосване на винтовете на гипскартона. А най ме озадачава факта че при вързана фаза като докосна арматурата дето някаде се вижда от плочата и колоните крушката също свети. Това означава че всички железа в къщата ми дават маса. Някой би ли ми казал кво става и дали това е опасно за в бъдеще или да пускам нови жици?
Bobivan - специалист
Циганите така се електрифицират у Столипиново нелегално...теглят само фазата,нулата взимат от арматурата.... :lol: :lol: :lol:
miroslav_kn - специалист
Много смешно. Но това не решава проблема ако има такъв.Би ли обяснил дали това което става при мене е нормално или трябва да продължавам да се притеснявам.
Takezo Sensey - модератор
miroslav_kn изчакай довечера да се влючат специалистите . :wink:

ps.:лично аз ще потърся някои от тях да помагат :)
Последна промяна от Takezo Sensey на ср фев 25, 2009 1:16 pm, променено общо 1 път.
miroslav_kn - специалист
благодаря. Забравих че са на работа
сигурен ли си,че не си ударил някои кабел при слагане на кнауфа?Само с пробна лампа ли провери,жземи фазомер и жий как е на арматурата и на профилите!Ако няма фаза направо си касметлия-това беше в кръга на шегата :lol: а вразките в кутиите-как са,сигурен ли си че са наред
rulom - модератор
Нормално е да има "нула", все пак в този таван има арматура и все някъде се е допрял някой дюбел до арматурата.
Ненормално е фаза да има.
Иначе таблото(голямото) в блока е хванато в стената и все някъде е точковано и за арматурата.А нулата освен по кабелите е вързана и за таблото.
Ти си ползвай нулата на твоите кабели, за тая нула забрави :wink:
plamen6100 - специалист
колегата "rulom" е прав, в ГРТ земята и нулевия проводник се обединяват често и е възможно да става така - но това не е работна нула! както каза колегата
ако има фаза е тогава е лосхо,макар,че таблото-невинаги контактува с арматура или нещо от сорта,виж да нямаш фаза на винкелите и арматурата
sasooooooooo - "специалист"
dicheto, нема начин да има хем фаза хем нула,а и въпроса се изясни.

--------------------------
Мирославе, защо не тегли три жила за ДТЗ?
Последна промяна от sasooooooooo на ср фев 25, 2009 6:00 pm, променено общо 1 път.
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с тока!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: