Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vvladi21 - специалист
Здравейте, много ще дъда благодаряен да ми помогне някой специалист къде и какви датчици да положа и каква алармена система да сложа като цяло. Предварително да кажа няма да се свързва със СОД и имам сирена в метална кутия за целта. Прикачам архитектурното разпределене :)

Прикачен файл

popa-Model1.jpg
popa-Model1.jpg (37.96 KиБ) Видяна 3658 пъти
EmoZ - специалист
Вземи си някаква спектра, или каквато намериш по-евтино. Кухнята и дневната ще ги обереш с един кабел, две зони. Входния е ясен - срещу вратата, този в спалнята е съвсем примерен, защото зависи къде и какви мебели ще разполагаш, а има и два прозореца, ако не можеш да ги хванеш с един, може да сложиш два на пирамида някъде по дългата стена, където и да е/са му/им изключи диода/ите, да не ти мига/т по цяла нощ. Клавиатурата е някъде до входната врата с нея обираш и мук-а (магнита на входа). Централата гледай да не е в коридора, намери и място някъде в спалнята.
Сирената я сложи където ще се чува най добре, а и злодея няма да има време да я достигне преди да се разпищи (прецени мястото спрямо входното време).

Начи до централата имаш един кабел от кухня и дневна, един кабел входен ПИР, един клавиатура и МУК, един за спалнята, и един за сирената.

Въпреки, че няма да се включваш в СОТ те съветвам да пуснеш и един допълнителен кабел до външната стена на кухнята примерно (ако централата е в спалнята), за да можеш ако някога решиш да се включиш, да можеш само да плеснеш предавателя, то между другото монтажа е най-скъпото удоволствие. Ааа да съобрази къде 'ше пуснеш свободния кабел за предавателя спрямо ориентацията на жилището.

Успех.

Прикачен файл

popa_model1_136_PIR.JPG
горе-долу така . . .
popa_model1_136_PIR.JPG (17.78 KиБ) Видяна 3620 пъти
stefan_gb - специалист
Сложи към алармата и блок SMS- оповестяване няма да сбъркаш :)
vvladi21 - специалист
Благодаря ви много за добрия отговор. А отностно SMS известяването това заслужава ли си http://constructor.bg/shop/product_info ... 70d3338998 Датчиците които са на един кабел паралелно ли се свързват.
stefan_gb - специалист
С това не съм работил, има хубави блокове и JSM е вграден цената обаче е двоино от тази на това устриство.За датчиците да в паралел но на някои датчици напрмер на( Парадокс така мисля за марката )може да се наложи слагане на резистори кум датчиците....
lz1wvm - специалист
Датчиците които са на един кабел паралелно ли се свързват.
Колегата EmoZ ти каза че трябва да са на две отделни зони.Там няма паралелно или последователно.Ако искаш да са на една зона тогава се връзват на хоро :laola: -демек последователно.

П.С. и ако вратата ти е като на каубойски бар-сложи на двете врати МКД-та за да имаш време да стигнеш до клавиатурата

Тема "Окабеляване и подбор на домашна алармена система" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: