Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
stevebradata - специалист
сега нещо се разрових и не мога да разбера какво е това например трифазен електромер 3 х 25 А /40 или 3 х 25/100А та тожа последното 40 или 100 какво е :) това да не е някакъв пик които може да понесе определен период от време ? тука се разрових из нета но нищо не мога да видя хехе ако някои има идея нека сподели :)

Благодарности :)
tynito - напреднал
stevebradata написа:
сега нещо се разрових и не мога да разбера какво е това например трифазен електромер 3 х 25 А /40 или 3 х 25/100А та тожа последното 40 или 100 какво е :) това да не е някакъв пик които може да понесе определен период от време ? тука се разрових из нета но нищо не мога да видя хехе ако някои има идея нека сподели :)

Благодарности :)

аз мисля че е максимален допустим ток за непостоянно време ,както ти каза
mmm значи последните цифри за маскировка :) ххехе мерси :)
Е ДА ДЕ НО не се разбира за не цифровите електромери например отново попадам в небитието Електромер трифазен двойнотарифен 3 х 25/100А

е това 3 х 25 какво е ??? нещо отново се насметох хехе
tynito - напреднал
stevebradata написа:
Е ДА ДЕ НО не се разбира за не цифровите електромери например отново попадам в небитието Електромер трифазен двойнотарифен 3 х 25/100А

е това 3 х 25 какво е ??? нещо отново се насметох хехе
Пак 25 е максималния ток а 3 е че е за 3фазен ток
ми това 3 е поради трифазния това съм съгласен но това 25 не знам дали е това или е мощност някаква ??? защото след него наклонената черта и има например 30 40 50 А 100 А това е нещото което не мога да схвана хехе деба и номерирането :)
engineer - специалист
Първата цифра показва номиналния ток, за който е предназначен електромера. Втората цифра показва максималния ток при който електромера работи с КЛАСА си НА ТОЧНОСТ, който е отбелязан някъде на табелката му. Над този ток електромера вече не работи точно.
qnass - специалист
Три фази по 25ампера минимум а максимум 100 ампера.Колкото по-малка е цифрата преди наклонената черта толкова по-чувствителен е ел-мера.Съвременните ел.мери вече са 3х5/100А и въртят като луди дори и при по-слаба консумация.Това са директни ел.мери а другите се наричат хиксови и се връзват със токови трансформатори.Техните покарания се умножават по определен коефициент който зависи от вида на токовия трансформатор и след умножението се получава реално консумираната ел.енергия.Този вид ел.мери се ползват само от големите фирми и предприятия защото те имат доста големи мощности

Тема "все се чудя какво означава последната цифра на електромера ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: