Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pavkatay - майстор
Имам проблем със свързването на един компресор с трифазен мотор към пресостат. Проблема по-скоро е с абсолютната тъмнина,която цари в ума ми по отношение на електричеството.
Въпросния мотор беше свързан с този пресостат. Аз отрязах кабелите без да погледна как точно е направено свързването. След преместването на уреда свързах пресостата (ако обичате -не се смейте) прекъсвайки нулата. Оказа се, че за мое учудване изчадието си работи и само на три фази :shock: .
След като се сблъсках с този проблем се замислих и си спомних, че на старото място мотора се включваше посредством ключ за лампа (обикновен прекъсвач за външен монтаж) монтиран върху някаква кутия за ПВ(май така му се казваше). От нея излизаха двата кабела, които влизат в пресостата и четирите кабела, които отиват към мотора. Какво е имало обаче в кутията така и не погледнах.
Някой може ли да ми каже с думи прости какво трябва да направя?
fikata - майстор
Възстанови си въздушния пускател /ПВ-то/ и последователно на ключа /стопа на ПВ-то/ свържи двата проводника от пресостата.
MamaMy - майстор
Павка, ако искаш да дойда да свърша работата преди да се очистиш. Ценен си по твоята специалност и няма кой да дава акъл после :) .
MrMurdjo - майстор
Пускател, контактор - каквото е имало там, трябва да се пренесе 1:1. Иначе не си първия чудещ се защо работи, като му спреш нулата. :)

Тема "Пресостат и трифазен мотор?????????" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: