Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
valentino76bs - майстор
На някой му се досвидяха парите за пускател пак,и трябва да измислим нещо да пуснем тази помпа и в същото време да се признае гаранцията/едва ли/...:)...Значи случая е следния помпата е монофазна потопяема,снимал съм цялата информация която имам ,от фирмата продавач ми разтягат локуми единия вика с един кондензатор е, другия казва не с два е и с реле време ,третия кондензаторите са вградени в помпата, четвъртия .. не цял пускателен блок е с два кондензатора с реле време,и като има казах ами пратете схемата ...отговора е ясен пускатела е 450 лева купете го и него... :) ...
Прикачен файл:
Прикаченият файл Picture 002.jpg вече не е достъпен
Прикачен файл:
Picture 004.jpg
Прикачен файл:
Picture 007.jpg
Прикачен файл:
Picture 008.jpg
preslav - майстор
valentino76bs написа:
Picture 007.jpg[/attachment]
Според таблицата на тази снимка трябва да използваш кондензатор 40 микроF/400V за мотор 1.1 kW - най-отгоре на таблицата е писано, че го включваш с пуска на мотора и не го изключваш до края т.е. пускова и работна намотка работят постоянно, но дефазирани от кондензатора. Поне така аз превеждам нещата.
puh4 - специалист
1) вземи си кондезатор 40-50 мф. но не и по малък.
2) черния край хващаш единия край на кондезатора.
3) кафевия хващаш другия край на кондезатора.
4) на сивия кабел подаваш нула N.
5) фаза L подаваш на черния кабел (ако посоката на движение е обратна местиш фазата на кафевия)
Чаро - Акълия
Не!
Подвеждаш със снимката- покажи таблицата за кой модел мотори е!!!!
От етикетите се вижда, че мотора на помпата е MS402 - за него важи по-горния абзац от упътването!
Защо не си купувате SQ модели? :?
Тоя модел няма и вграден възвратен клапан.

П.П. Погледни корпуса в долната част на помпата за модела (това е мотора- има щампа върху метала) за най-сигурно, че някви други кабели ми се виждат на снимката!!!
valentino76bs - майстор
Чаро написа:
Не!
Подвеждаш със снимката- покажи таблицата за кой модел мотори е!!!!
От етикетите се вижда, че мотора на помпата е MS402 - за него важи по-горния абзац от упътването!
Защо не си купувате SQ модели? :?
Тоя модел няма и вграден възвратен клапан.

П.П. Погледни корпуса в долната част на помпата за модела (това е мотора- има щампа върху метала) за най-сигурно, че някви други кабели ми се виждат на снимката!!!
Да това е горната снимка,обаче от помпата излизат 4 жила.После е другия дълъг син кабел /навит в кашона/който излиза на някаква голяма букса/куплунг с 3 края и ПЕ проводника който предполагам е на желязната част на този куплунг/ .На снимката на мотора пише 40 +145 мокрофарада.
puh4 - специалист
чаро на 1-та снимка нямаш 2 черни изхода от помпата, ако подадеш кафяв на фаза черен на нула ( на мен ми се случвало по невнимание) не е страшно, но е опасно мотора да даде фира.
valentino76bs - майстор
Дадоха ми схемата довечера ще я кача да я видите хем някои акъли може да ми дадете...:)
Чаро - Акълия
Мдааа, твоята е тази и по каталог я дават само с пусково.
Взели сте най-... помпа.
valentino76bs - майстор
''К ''предполагам е контактор не е реле време не съм виждал така да отпада пусковия кондензатор да не би да бъркам нещо ,искам само един пуск и стоп да му сложа на ПВ-то ....и един АП 16 C.....някакви други идеи.Някакво предложение за монофазна защита на двигателя ..?
Прикачен файл:
1.1кв.jpg
1115 - специалист
Това е схема с пусков и работен кондензатор.
При подаване на напрежение, тока през бубината на релето е висок, защото не се е развъртял мотора и се включва пусковият кондензатор.
Когато помпата тръгне тока става под някакъв праг и отпада единия (пусков) кондензатор.
Лошото е, че ще трябва да си го купиш това реле. То е изчислено за конкретен мотор.

Във всички хладилници, без електронно управление на компресора го има същото реле, но за по-слаб мотор.

Тема "Пускане на монафазна помпа." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: