• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Искам да си направя запалване на колата с дистанционно управление
И търся някоя проста схема или някакъв начин чрез който да се свържи дистанционно и така да се запалва колата .. :)
parvev - специалист
какъв модел и марка е колата ти
Извинявам се,че използвам темата но и аз искам да знам как се свързва.Хонда Сивик 1.5I LS=
parvev написа:
какъв модел и марка е колата ти
Искам да го направя на лада :)
romanpm - майстор
Ако в студ и жега пали без проблем, както се казва като и покажеш ключа може , но ще трябва и модификация за стартирането защото там нали знаеш че се задържа на слух особенно лада ... :)
Iliev Labs - специалист
Управлението на газовите уредби не може ли да се ползва?
Те имат едно кабелче, което се увива около кабела на бобината. От там хваща индукционно сигнал. Когато има сигнал, държи клапана на газта отворен. Когато двигателя спре, няма сигнал и затваря клапана.
С малко преправяне може би... Или нещо на този принцип.

Или електронен оборотомер. При достигане на определени оброти, да прекъсва веригата, която командва стартера.

Мен ме интересува принципно, за автоматично запалване на генератор на ток.
niki_sap - специалист
Едва ли не всяка модерна аларма има такава опция. Основната идея е всичко да е свързано с алармата, така че колата да стои заключена и с пусната аларма докато я стартираш от разтояние.
Ето ти един пример, който с доставката до България не би трябвало да излезе повече от 100 долара.

http://cgi.ebay.com/CAR-ALARM-REMOTE-ST ... 7C294%3A50

Ето и още един по-евтин пример, даже с ЛЦД дисплей на всяко дистанционно:
http://cgi.ebay.com/NEW-2-WAY-CAR-ALARM ... 7C294%3A50
Последна промяна от niki_sap на чет апр 30, 2009 9:18 am, променено общо 1 път.
Petyr - специалист
Аз бих сложил такова запалване само на автоматик...
niki_sap - специалист
Защо?
На почти всички такива аларми изрично е казано, че стават както за автоматици, така и за ръчни скорости. Единственото условие е естествено колата да бъде на нулева, а не на скорост.
Petyr - специалист
niki_sap написа:
Защо?
Единственото условие е естествено колата да бъде на нулева, а не на скорост.
Именно... палиш и в този момент малко дете минава между колата и блока... или докарваш инфаркт на някоя бабка...
  • 1
  • 2

Тема "Дистанционно запалване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: