Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Здравейте момци, преди да помислите че съм объркал раздела-не съм :)
Има една смотана котка дето все ми се катери на прозореца, нямам нищо против тва ама се научи да си точи ноктите на мрежата, и ще и види сметката. Мислех дя я центрирам с пушката ама не съм такъв човек жал ме е, за тва мисля да и пусна ток :mrgreen: мисля кат и запари 2-3 пъти по газа ша спре да се качва. Ха кажете сега как да опъна една жица по дължината на външния перваз така че хем да я перне хем да не я отрепе. Аз лично се сещам като разглабям фотоапарати с вградени светкавици и кат пипна по грешка кондензатора и ми изправя косата :) е нещо такова да е, силен ток с малък волтаж ако се изразявам правилно :) и второ изискване е контакта да е между жицата и тухления перваз на прозореца демек -земя. Щот сигур няма начин как да накарам котката да барне две жици едновременно :)
Хаиде имате шанс да спасите животинчето от сигурна смърт ако не се намери начин да го отуча да ми дърпа мрежата която е на ПВЦ дограма и не ми се занимава все да я сменям щот не е мноо лесно.
pif4o - специалист
Добра идея, забравих в горния си пост че приемам и други идеи освен геноцид над четрикракото :)
inspo - майстор
Най-елементарното което ми хрумна на пръв поглед е да направиш дървена рамка от тънки летвички между които да опънеш жици.
Другият вариянт е на балатум да залепиш пътечки от алуминиево фолио и да и го постелиш на перваза.
Малко слаб ток няма да и навреди, нали на този принцип са оградите за животни.

Прикачен файл

Untitled.JPG
Untitled.JPG (23.32 KиБ) Видяна 4287 пъти
pif4o - специалист
Въпроса е как да направя тока слаб :) под ръка имама само 220 волта , а котешко печено още не съм опитвал казват че било като заешкото :)
mirk - майстор
Появили се котката - шут, на третия път няма да идва.
inspo - майстор
Ами тук е разисквано, но не знам дали е рентабилно да се прави заради една котка.

http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... c07c29abe0

Аз бих помислил и над въпроса да се сложи нещо върху което няма да и е удобно да стъпва, примерно парче оградна мрежа опънато на 3-4 сантиметра над перваза.
moimoimoi - майстор
нещо подобно :?
релето да е подобно на мигач на кола -през някакъв интервал да цъка

а може същото да се направи но с автомобилна бобина,но ти трябва 12 волта постояно напрежение,и вместо кондензатора е бобината

пп я дай снимка да видим как е

Прикачен файл

АНТИ-КОТКА-2.JPG
АНТИ-КОТКА-2.JPG (19.01 KиБ) Видяна 4254 пъти
petromaniq - специалист
Един йонизатор за въздуха. Като и се изправи козината даже и няма да посмее да стъпи на перваза.
torbalan - Дървен философ
ТХО от стар телевизор.... и няколко жички по прозореца

идеята с кондензатора е безсмислена, защото той сравнително бързо се разрежда...
да не говорим, че 1000 микрофарада кондензатор вързан в контакта ще гръмне като пиратка :)
ако ще зареждате кондензатор - изправяйте тока, че да не стават грешки :)
moimoimoi - майстор
торбалане дай схема
аз верно малко съм прекалил с микрофарадите :lol:

Тема "Проблем с котка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: