Здравейте. Имам следния телевизор: SAMSUNG EU28F4000 от около 3.5 години. От няколко месеца ми прави впечатление, че като е изключен от дистанционното екрана му свети съвсем леко. Светенето е най-силно изразено по дължината на долната му страна от край до край и от двете му страни от горе до долу на около два пръста към средата (там е най-ярко иначе целия екран е леко осветен). Имайте предвид, че термина свети е много силна дума в случая. По-скоро прави впечатление, че не е абсолютно тъмен екрана. Ефекта (дефекта) се забелязва само в абсолютно тъмна стая. Забелязах го веднъж като ставах посред нощ до тоалетна и минах покрай телевизора в пълна тъмница да не будя жената с лампата (телевизора е в спалнята). От тогава няколко месеца когато и да се случи да го погледна в тъмното все си свети леко. Иначе звук не се чува никакъв, светодиода се свети постоянно червено когато е изгасен. Проверил съм в настройките на менюто всички видове автоматични ъпдейти да са изключени.
Отделно от скоро ми прави впечатление, че като гледам телевизия картината доста трепти и не се влияе от настройките за контраст, яркост и тн. Скоро си пусках и филм от лаптопа на телевизора през HDMI - направи ми впечатление, че при визуализиране на десктопа трептенето е още по-голямо от колкото като гледам телевизия и картината е много светла и убита от към цвят. Имам 32 инчов FINLUX в кухнята, който го купих за малко пари, защото е бил демонстрационен в магазин за ел. уреди. FINLUX-a също е HD - Ready, но и на телевизия и на лаптоп изкарва много по-хубава картина от SAMSUNG-a, особено през HDMI на лаптоп.
Последно само да спомена - преди няколко дни както си работеше SAMSUNG-a - изключи се сам за около 15 секунди и след това пак само се пусна. Докато беше изгаснал светодиода му не светеше.
Та... Някакви идеи? Благодаря.
Отделно от скоро ми прави впечатление, че като гледам телевизия картината доста трепти и не се влияе от настройките за контраст, яркост и тн. Скоро си пусках и филм от лаптопа на телевизора през HDMI - направи ми впечатление, че при визуализиране на десктопа трептенето е още по-голямо от колкото като гледам телевизия и картината е много светла и убита от към цвят. Имам 32 инчов FINLUX в кухнята, който го купих за малко пари, защото е бил демонстрационен в магазин за ел. уреди. FINLUX-a също е HD - Ready, но и на телевизия и на лаптоп изкарва много по-хубава картина от SAMSUNG-a, особено през HDMI на лаптоп.
Последно само да спомена - преди няколко дни както си работеше SAMSUNG-a - изключи се сам за около 15 секунди и след това пак само се пусна. Докато беше изгаснал светодиода му не светеше.
Та... Някакви идеи? Благодаря.