Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Savov - специалист
Хладилника е от старите модели Мраз, без компресор. Работеше криво-ляво до миналата есен. Тези дни го откарах на вилата. Включвам го - нагревателя отзад започва да работи за кратко и до там. Започнах едни превъртания, лупинги, троен аксел. След един-два часа мъки нагревателя тръгна и хпадилната течност уж се завъртя. Два дни вече нагревателя грее, тръбичките отзад са горещи а камерата не замръзва. Чудя се какво му е. Дали е изтекъл/изпарил се хладилния агент? Не е добре нивелиран, може ли това да е причина. Да го въртя ли пак?
Помагайте, моля!
stefan_gb - специалист
Щом работи нагревателя а в камерата няма никои :-D и си го обръщал си за хладилен техник или за екоресурс :) нищо неможеш да направиш сам ...... Не е от нивелиране ......
borko-67 - специалист
Нивелацията няма нищо общо с работата на хладилника.
Нещо се е прецакал,но може да се оправи,трябва ти хл.техник обаче.
hladnia - специалист
borko-67 написа:
Нивелацията няма нищо общо с работата на хладилника.
.
Точно при тези хладилници ИМА значение,тук водата при преливането движи амоняка .Освен обръщане трябва и силни удари с парче дърво по тръбите отзад ,някъде е запушила (тапа) от ръжда .При поставен във нормално положение ,и накланяне 45 градуса надясно при връщане на място трябва да се чува преливане на водния разтвор. :?
romanpm - майстор
Обърни го и го включи , почуквай го както ти каза колегата и прави това два три дни ! След това го изправи и пробвай дали ще замръзи , ако не - отново ... :)
Savov - специалист
Благодаря на колегите, особено за последните две мнения. Значи има надежди да проработи хладилника. Утре продължавам с търкалянето.
Поздрави.
bobykafe - специалист
И не прави като мен, когато бях студент и реших, че слабото замразяване се дължи на слабия нагревател.... После 1 месец стаята смърдеше на амоняк, първата седмица спахме на отворени прозорци /зимата/ и до последно във възглавницата ми се запази този характерен аромат... Спаси ни /мен и съквартиранта ми/ факта, че ни нямаше когато се е пробил.
Savov - специалист
Чудото стана! След подядъчно "изчукване" с парче дърво по тръбите и последваща нивелация хладилника взе, че позамръзна. Сега камерата е отчасти обледенена и капе :-D . Отиваме на план Б - покупка на нов хладилник.
Поздрави.
bobykafe - специалист
Savov написа:
...Сега камерата е отчасти обледенена
Точно тогава стигнах до фаталния извод... :lol:
Куриозното е друго- баба ми същото лято беше купила на друга баба хладилника, пералнята, ютията и още не помня какво за невероятната сума 5 лева. Та хладилника се оказа същия, с работеща система, но разпадаща се тенекия. Та събрах от двете едно, дето се вика. Но докато го прекарам през прохода Шипка на идване /протекъл/ и как се въртях на един завой е история за форумското събиране вече. Факта е, че същия /хехе- реновиран/ хладилник все още работи и замразява без да му пука.
:^o
П.П. Опс, излъгах- хладилника го бяха донесли с дядо ми, понеже комшии го изхвърлили.

Тема "Малко помощ за стар хладилник." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: