Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
joro_tsanev - специалист
Здравейте, дочаках най-накрая регистрацията си и направо на въпроса. Имам едно помещение с размери 3.0м/3.0м и височина 2.30м, ще се използва предимно за сън( един вид гостна стая).Въпросът ми е дали 4 броя луни 35вата на 12волта на тази височина ще дадат нужното осветяване или да слагам 6. Не искам да слагам плафони и полилеи, но ако осветяването заради височината не е достатъчно ще слагам като краен вариант.Благодаря Ви предварително.
Osiris - специалист
сложи 6 и вместо халогенни сложи светодиодни хем ще е модерно хем няма да харчи много
mirk - майстор
Ама ще струва много :lol: 140Вт лампи на една стаичка 3х3 ми се виждат твърде множко. Като ги палне някой сутрин и спящия ще има да псува че изгряло слънцето :lol:
Johny - майстор
Ако са светодиодни, въобще не са много, даже обратното.
Osiris - специалист
стига ве скъпо имам луни по 10 - 15 лева и са по 1 ват консумирана мошност само за месец два ще си избият парите :wink:
BAlexandrov - специалист
1 ват не ми ги хвали, по 3-4 ако имаш...
Osiris - специалист
имам и по 5 ама нали то пусто цената всеки търси :?

ако някой се навие и 100 вата ще му направя само да иска :lol:
BAlexandrov - специалист
Е всеки иска цена ама и да свети и да не грее :-D
100 вата не можеш събра в стандартна луничка освен ако не е с водно охлаждане например :?
Дай цени за по-силните и с какъв радиатор са...
Osiris - специалист
BAlexandrov написа:
Е всеки иска цена ама и да свети и да не грее :-D
100 вата не можеш събра в стандартна луничка освен ако не е с водно охлаждане например :?
Дай цени за по-силните и с какъв радиатор са...
най скъпите от 5 вата са по 35 лева другите са надолу има различни ъгли на светене при повечето корпуса на луната го ползват за охладител

но за осветление със светодиоди луните не са критерии колкото и да са мощни със светодиодната лента се получава добро осветление и при по-малки мощности съответно и цена а и тогава и греенето не е проблем
blv - специалист
joro_tsanev написа:
Здравейте, дочаках най-накрая регистрацията си и направо на въпроса. Имам едно помещение с размери 3.0м/3.0м и височина 2.30м, ще се използва предимно за сън( един вид гостна стая).Въпросът ми е дали 4 броя луни 35вата на 12волта на тази височина ще дадат нужното осветяване или да слагам 6. Не искам да слагам плафони и полилеи, но ако осветяването заради височината не е достатъчно ще слагам като краен вариант.Благодаря Ви предварително.
За помещение са сън не ти препоръчвал луни, по скоро си измисли някакво скрито осветление т.е. индиректно. :?

Тема "осветление на малко помещение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: