Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте.

Понеже съм пълен лаик на тази тема се нуждая от малко помощ. Нанесох се в апартамент и проблемите започнаха. Първо ... таблото е с 3 предпазителя от старите, а главният предпазител е от тея автоматичните с едно черно копче по средата. Помещенията са: голяма спалня, малка спалня, хол, кухня, баня&тоалетна, коридор и тераса с Раховец на нея. Единия бушон е за бойлера, контакт в коридора и един контакт в малката спалня. Другият бушон е за пералня, печка и хладилник т.е. в кухнята и терасата. На третия са 2 контакта в голямата спалня, два контакта в хола и два контакта в малката спалня. В хола е имало акумулираща печка на единия контакт и в голямата спалня има акумулираща печка на същия трети предпазител. Тъпа работа. И за капак на всичко с включването на компютър в хола ... ме изпира яката тока от кутията на пц-то. При извикване на дежурните от енергото ... се оказва, че някъде си са разменени фаза с нула и по тея страничните железца в контактите тече ток .... Понеже нямаха време хората, ми "оправиха" един разклонител и в него включих ПЦ, монитор, ТВ и Домашно кино. По-късно и климатик поради липса на друг контакт понеже втория си седи изтърбушен още от махането на акумулиращата печка. Та ... от 3 дни дори само на включено ПЦ ... без монитори и др. *110 вата консумация ... тока премигва в целия апартамент. Онова черното бутонче на главния автоматичен предпазител си седи извадено ... и аз го напъхах обратно :) Не трябва ли да нямам ток като е извадено навън т.е. все едно е паднало? И какво е това червеното копче ли е ... пак на този автоматичен предпазител. И така по цял ден ми спира тока за по 5-8 секунди *около 7-8 пъти на ден ... и вече се схващам от яд и откакто ме удари яко тока от ПЦ кутията не бутам нищо. Дайте някой съвет ... кого да викам ... какво да правя ... в Горна Оряховица съм.
velsi - Почетен майстор
Тъй както го описваш май си за ново табло. И повече предпазители, че тези явно са ти малко. А тоя автоматичния предпазител явно или е прецакан или другите ти предпазители са подсилени с нещо и товара пада на него всичкия и той изключва. Но най-вероятно е прецакан нещо.
Duke_BG - специалист
чукни червеното копче да изключи и после натисни силно и рязко черното за да включи пак
червеното малко копченце е за принудително изключване

ако не се получи купи един керамичен 63 А + капачка , развий автоматичния и завий на негово място обикновенния
Хммм, сега се поразходих из града и разбрах, че почти всички имат този проблем с прекъсванията. Явно нещо от енергото се бъзикат с тока :?

Тема "ПРОБЛЕМ!!! Многократно прекъсване на тока" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: