Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте на всички в този прекрасен форум.Имам следното питане към вас.
Правих си инсталацията сам,всичко си е както трябва,пък и уж това завърших,контактите си работят,но от 8 лампи ми светят 2.Какъв може да е проблема,като пусна на ключа и пуска ток към тялото,обаче няма светлина,има около 190 волта,но мултицета е малко неверен.Моля за помощ ,ако някой от вас може да помогне,ще съм много благодарен!!!!
bisplus - специалист
А до лампите отива ли фаза, а 0?Дай някаква схема, зада стане по ясно какво си направил.
първо ти 8 лампи на един ключ ли си ги вързал
провери дали до лампите имаш 220.провери си и връските някаде нещо да не се е откачило.
незнам с какво да я начертая,но ще се опитам да обясна.
От таблото идва фаза и 0 до разклотнителната кутия,от нея тръгва фаа и нула за към стаите,от съшите съм взел фаза и съм я свали към ключа и след това минава през него и отива на лампата,а 0 съм я взел от всичките 0-и както фазата.Така е направено за всички стаи,от кутия за друга стая и лапма и т.н.
yazka - помощник
нямаш нула просто я намери 190 волта е липса на нула успех
bonjyr89 - специалист
някъде се губи нулата най-вероятно в разклонителната кутия след тезе две светещи лампи
shotik - майстор
Премери на фасонките дали има напрежение,защото някой път не дават контакт към лампата и затова не свети.Трябва да се огънат контактните пластини във фасонката,но те са с различни форми и трябва според случая да се действа.
Аз сменявах фасонки на полюлей и така от 5 лампи първоначално светнаха само 2,след оглед и огъване на ластините,сега светят всичките.
Ако не е това ,вече търси къде е прекъсната жица или неработещи ключове.

Тема "Моля помогнете" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: