Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
icelame - помощник
Това е платката на микровълновата ми. На скоро се развали и на дисплея показваше само грешка. В сервиза ми искаха 130лв за нова платка :) Та затова реших да я отворя сам, не съм много компетентен но всички елементи ми изглеждаха наред с изключение на този:

ЛИНК -> http://photo-zona.net/images/user62222/ ... G_4133.JPG

Изображение
Та какво ше кажете (не е цъфнал както обикновено), но дали се е повредил? Става въпрос за синия..
Huhavela - специалист
По тази снимка може само да се гадае.
icelame - помощник
Като цяло това черното което се вижда е обелената сребриста боя която имат другата. Не е подут, както гърмят като обикновено :) Затова питах дали тази обелена боя значи че е развален?
п.п. има и линк с по-голям размер
vanko68 - специалист
Свали платката и я занеси на електрончик да ти провери елементите.Поне тези,които може.
icelame - помощник
Това ми е най-добре като идея :) Платката въобще няма много елементи такаче няма да е много трудно, към 30-40 елемента да има. Някой може ли да каже такъв техник в София?
vanko68 - специалист
Каква марка е микровълновата?
mitcd - специалист
На кондензатора му няма нищо(поне на снимката).Това е някаква черна боя.Интересно ми е процесора на снимката.Тия китайци пестят вече и от корпусите на чиповете и ги шляпат направо на платка.Тая фурна мисля че е некво менте.Взех си миналата година за 100 кинта Deawo(вътре сигурно е същата) .Ама за ремонт 130 ???
icelame - помощник
Не е менте :) Микровълновата е на Електролукс :) Продукт Но. 1 на Техно****** уш... 145 лв струва и ме пратиха в гаранционни сервиз, понеже си бях изгубил гаранцията и ми искаха 24лв за отваряне и казаха че било от платката а тя струвала 130лв :) и им казах да....
Предполагам че е получила токов удар - нямаше ме в нас 10 дена и като се върнах видях проблема..
stefan_gb - специалист
Първо кажи какво прави фурната, полсле какви напрежения си измерил и куде ...... , направи снимките от подходящ ъгъл така че да се виждат елементите по добре също и от страна на пистите...
lenko71 - специалист
Възможно е проблема въобще да не е в електрониката. Говоря малко наизуст обаче ако например повредата е в процесора(в което се съмнявам) или пък в захранването на електрониката едва ли ще изпише изобщо нещо,

Тема "Изгорял ли е този кондензатор?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: