• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
angel_ov - специалист
Производство ГДР с трифазен мотор.
Въпроса ми е: Как да се подкара на монофазен ток? Каза ха ми, че се слага някакъв кондензатор. Ако някой знае моля за помощ. Ако е необходимо ще кача снимки.
lyki - специалист
Откажи се, по принцип може да се подкара но никога няма да си в параметрите които се изискват за машината.

ЕТО ТИмалко инфо за това.
stefan_gb - специалист
http://www.electroinvent.com/index.php?m=750&lang=1 това е решението ако ти се дават пари , ако не - кондензатор :)
moimoimoi - майстор
най лесно ще е да си намериш монофазен с съответната мощност и обороти,предполагам не е повече от 2.2 киловата ?
това с кондензатора е стар подход,но като недостатък ще изтъкна че мощноста на трифазен двигател захранен с 220волта и кондензатор е намалена с 40 процента,същото се отнася и за въртящия момент на двигателя

с честотен инвертор: има инвертори за трифазни двигатели захранащото напрежение на които е 220 волта ,но! двигателя трябва да работи на триъгълник 660 волта :idea: - т.е. на табелката надвигателя трябва да пише че при свързване в триъгълник работи при 660 волта
Двигателя на Тексима работи перфектно на монофазно напрежение и не е проблем че губи част от мощноста си.
За целта е необходим така наречения ключ "Рига" и един пусков кондензатор 125-150 мФ .Вързваш по схемата от линка който е дал "lyki" и нямаш грижи. Няма нужда от работен кондензатор но ако случайно решиш да сложиш да не е по-голям от 10 мФ.
angel_ov - специалист
Благодаря на всички за бързите отговори! Надявам се и аз да съм Ви полезен в форума.
stefko047 - специалист
[quote=lyki post_id=151274 time=1243431617 user_id=16]
Откажи се, по принцип може да се подкара но никога няма да си в параметрите които се изискват за машината.

[url=http://www.tehcomservis.com/forum/topic ... =6&topic=3]ЕТО ТИ[/url]малко инфо за това.
[/quote] Не мога да си отворя схемата може ли да я побликуваш пак .
valentino76bs - майстор
пет май 23, 2025 10:27 amstefko047 написа:
ср май 27, 2009 4:40 pmlyki написа:

ЕТО ТИмалко инфо за това.
Не мога да си отворя схемата може ли да я побликуваш пак .
2009 -2025 RIP :-D
пет май 23, 2025 1:03 pmvalentino76bs написа:
2009 -2025 RIP :-D
Темата е реанимирана, но точно тъй сякаш не бива. Бил е активен в края на април.

lyki
специалист
Извън линия
Регистриран: ср дек 21, 2005 4:19 pm
Последно активен: ср апр 30, 2025 9:59 am
Общо мнения: 468

"Онази" схема предполагам я има навсякъде из нета. Някой спец може да я качи.
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за ел мотор на шевна машина Textima" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: