Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Имам проточен бойлер софийско производство, тоест фламина мулти -9кв. три нагреватела по 3кв. симисторите също са три и те всъщност осъществяват връзката на нагревателите към нула. той е постоянно вклучен, напрежението преминава съответно през термозащита - трите клуча - нагревателите - и на една платка затваря на нула през симисторите, в момента в който се пусне водата посредством ампула , която дава връзка на симисторите. а сега без да е пусната водата, ампулата е отворена само докато си пусна димера в кухнята, който нагревател е вклучен, започва да нагрява и съм принуден да изклучвам бойлера от клучовете. мисля за всеки случай да прекарам фазите на нагревателите през контактор, но електрониката да си остане, тоест ампулата да затваря бобината на контактора, а сегашните жици на ампулата да минат през норм.отворен контакт на конт. Но дали тази ампула ще идържи натоварването на бобината.
stefan_gb - специалист
Не съм виждал такъв боилер но мисля че не трябва да се прекъсва нулата и в твоя боилер :-D а доколкото дали ампулата ще издържи по ток бобината на контактор няма да има проблем! А за връзката на димера с боилера си провери инсталацията и таблото ...... и разясни малко по вече че по голяма смешка не бях срещтал :) Или те разбрах нещо погрешно .....

Тема "Проточен бойлер и димер за луни, проблем." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: