Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
anton_ss - специалист
Колеги, който може да помага!Трябва да се освети помещение с размери 32м /12м.Предвижда се да бъде с Л.Л.2Х36W-тяло общо 36 тела. На 3 кръгаХ12тела.Височината на помещението 4м.Дали ще бъде достатачно като луксове?Как мога да разбера?Може би вече се досетихте ,че се прави без проект!Затова сега трябва да налучквам какво по колко... :? :?:
lubomirlz - специалист
Не ми се смята сега но мисля че ще стигнат :)
И все пак зависи за какво ще се ползва помещението
Монтирах на едно помещение 25м на 11м 18бр 36W не е много светло но собствениците не пожелаха да инвестират повече.
Мисля че при теб въпреки по голямата площ ще се получи добра осветеност, все пак л.л. са 4 пъти повече.
John - специалист
Както написа колегата всичко е според зависи.За какво ще се използва това помещение?Изискванията са различни за склад и за часовникарски цех/примерно/.
anton_ss - специалист
Цеха ще е за бутилиране ... :wink:
anton_ss - специалист
...как какво?! :rolleyes: кайсиева ракия!Безмайтап! :|
filmatoplo - майстор
Имайте впредвид че от ракията блесват очите и става още по светло. :lol:
anton_ss - специалист
Вярно бе! Утре ще кажа на шефовете! Може да се спести някой Лукс :lol: Но всепак дайте някакви идеи,че утре ще се потя без да съм кусал и грам! :?
moimoimoi - майстор
помещението ти е 32x12=384 квадрата
което е 384/36=10,66 квадратни метра на тяло
мисля че ще е осветено предостатъчно
а и те работниците кат са натряскат :partyman: :prost: :sauf: колкото и осветено да е е все тая

пп един ред е 32 метра, а тяло 36 вата е дълго 1,27-130 метра,т.е на ред максимално може да се сложат 25 броя лампи,и както смяташ да слагаш по 12 на ред това означава че между две лампи ще остане място за още една-която винаги може да се сложи ако е недостатъчно осветлението
Последна промяна от moimoimoi на пон юни 15, 2009 9:54 pm, променено общо 4 пъти.
Стефан - майстор
moimoimoi написа:
мисля че ще е осветено предостатъчно
За осветено - да. Ама не е добре. Щото ще се вижда всеки фалшив /менте /градус

Тема "Спешно!- за осветлението на нов цех." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: