Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dipetrov - помощник
Мотора е 1.1кв асинхронен. На табелата е показано триъгълник за 220 и звезда за 380. На капачката са показани и двете схеми но за съжаление изибщо не ги разбира. Взех го за мотофазен ама не знам дали не съм сбъркал. Имам и кондензатор единия е 5мф 380в дали може да се ползва и ако не какъв трябва да бъде. Това са снимките на изходите и схемата на капачката.

Прикачен файл

IMG_33333333.JPG
IMG_33333333.JPG (38.23 KиБ) Видяна 3477 пъти

Прикачен файл

IMG_44444.JPG
IMG_44444.JPG (31.83 KиБ) Видяна 3477 пъти
moimoimoi - майстор
тоя трифазен двигател трябва да работи на звезда,т.е. както е свързано клемното табло
предполагам щом споменаваш за кондензатори че искаш да го захраниш с 220 волта :lol: :? :lol:
виж тази тема http://www.napravisam.bg/forum/viewtopi ... 0%E7%E5%ED
dipetrov - помощник
двигателя трифазен ли е. И ако е така при свързване на 220 ще му падне ли мощността
moimoimoi - майстор
да трифазен е двигателя, и мощноста му ще падне с около 40-50 процента,както и въртящия момент

монофазните двигатели трябва до клемното табло да имат 1 или 2 кондензатора, и на табелката не трябва да пише 380 волта

най добре този гопродаваш/заменяш за монофазен
dipetrov - помощник
Мерси за информацията. Значи ако някой иска бих го заменил за монофазен 1.1кв. Моторчето е ново не ползвано още си е с капачката на оста. Оста е 19мм със . Закрепването е чрез фланец. Стояло е заедно с много други в едно предприятие. 0885183389. Имам и един трифазен 750вата 2800об. за продажба цена 60лв.
tehribo - специалист
Знам, че ако го направиш с онази схема от 3фазен на монофазен мощността пада доста - около 50%.

Изображение
Друг вариант е да се изчисли и пренавие да работи като монофазен. Редовно правим такива поръчки при нас, така се намаля с 35-40%, но има вероятност и да ти върши работа.

Тема "как да си свържа ел. мотора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: