Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
showMANiak - помощник
Здравейте.Понеже скоро ни наводниха едно хубавичко :x ,и така и така се прави ремонт ,реших да си изтипосам едни рафтчета от гипсокартон на едната стена,които ще са на 20см разстояние едно от друго и на 50% от дължината си ще са едно върху друго т.е нещо такова:

Код: Избери всички

-------
    --------
Искам на горното да си сложа по една луничка да осветява предмета,който ще е на долния рафт,и одеве по тоя случай ходих до Бриколаж да огледам и нещо ме озадачи-на почти всички лунички е нарисувано,че минималното разстояние от луничката до твърда повърхност трябва да е около половин метър :shock:,а съм почти убеден ,че съм виждал и на по-малко разстояние монтирани.Въпроса ми е,освен за охлаждане за друго спазва ли се това условие,и има ли проблемация да използвам такава луничка в моя случай :?
П.П-Става дума за луничка 35W на 220V
Благодарско :)
Spokoiniq - майстор
Ще изпуши тая луничка без вентилация и достатъчно отстояние отзад.Вземи 10-20 вата на 12 волта за гардероб, те са 20 мм дебели, само да има къде да мушнеш трафчето и си готов.Те китайските трафчета са колкото кибритена кутийка.
showMANiak - помощник
И аз го обмислях тоя вариант със 12 волтови лунички,ама като видях ,че трафа е около 50 кинта и се отказах някак си :-D .Имаш ли представа от къде може да се намери по-тънко?
Spokoiniq - майстор
50 ватов траф китаец е 5-7 кинта, практикер виж, аз преди година купих оттам, ядове никакви
showMANiak - помощник
Голямо благодарско :).То ако има, направо ше взема някой по-мощен и ги връзвам и треите лунета паралелно,и спи града :)
Spokoiniq - майстор
50W са трафчетата, и ако сложиш три по 10W луни си ок
showMANiak - помощник
Малко ъп за да добиете представа какво съм намислил :)
Тия дни ше дошпакловам,изрежа дупките за луните и залепя тапетите :)
Изображение
Изображение

Тема "Въпрос за луничка?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: