Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
rossenboy - специалист
Чудих се къде да го пусна въпросчето и ми се стори, че тук е най-подходящо. Та въпроса ми е следният: какъв проточен бойлер да си взема за село - ще се ползва за миене на чинии само, т.е. нещо като Юнга май ми трябва. Ще се ползва само от двама човека през повечето време, само като има гости ще е по- натоварено - та каква мощност е подходяща и каква марка ако има значение. Някой ако има наблюдения върху някакви конкретни марки и модели моля да ги сподели, че никога не съм ползвал такава техника и не знам за кое е важно да внимавам. Благодаря предварително за съветите :-D
mladkal - майстор
Първо да попитам!? Правиш ли разлика между проточен бойлер и бойлер за монтиране под мивка!? В повечето кухни в днешно врем се монтират от вторият тип - за монтиране под мивка.!?
Монтирал съм два три такива на дипломат и то все на мои близки, роднини!? Цена около 200-210лв 10литра водосъдържател. За сега пове
че от година и нещо нямат забележки при ежедневна употреба.

Преди да си избереш уред се запознай с неговата номинална мощност и с какъв кабел трябва да се захрани уреда... Да не се получи така, че нямаш подходящо захрнавне на близо...
Може ли точният за теб вариант е проточен за мивка. Цна около 120лв
Желая успех в избора.
moimoimoi - майстор
вземи си проточен бойлер според мощноста на инсталацията на къщата :lol:
много често се случва хората да си вземат проточен бойлер и после инсталацията да не може да понесе товара на бойлера
за бойлер 7 киловата ти трябва кабел 6мм което много ме съмнява в стара селска къща да има дори и 4мм кабел
pet.kan - специалист
Втора година ползвам "Юнга" на село - препоръчвам за такива цели.
Модел М-011 новите, 3,5 кВт, лесен монтаж - на мястото на крана за студена вода, Има термозащита 75 градуса, 100 - тина лева е.
Голямо предимство (изпитах го на гърба си при -22 градуса наскоро) - много лесно се сваля бойлера от батерията за източване и предпазване от замръзване.
rossenboy - специалист
А, точно проточен за мивка - като някогашните Юнги. А пък за кабела може би не е толкова важно - може да се пусне нов от таблото, че става въпрос за лятна кухня (любимата ми постройка на село по принцип :? ), която се ползва и зимата :lol:
housedoktor - майстор
2 - ра година ползвам Теси и дава топла вода за 2 мивки.Нямам забележка за него
pif4o - специалист
Аз 3 год ползвам фламина-Жив ташак никога не си купуваи Фламина, кранчетата и издържаха точно 3-4 месеца. да не говоря че самата му конструкция е правена като по трудово. Пък и колегите добре те посъветваха по добре сии вземи такъв за монтаж под или над мивка 10 литра чудна работа щи върши верваи ми.
Transporterr - специалист
аз пък ще се изкажа против Юнгите (новите) купих си един такъв и го върнах на 3 час след това .НИкак не топли, 3.5кВ за такова нещо са малко .Моят съвет е колкото повече може да си позволиш ,толкова по добре .Поръчах си на Теси най мощния 9 кВ и съм пей сърце :)
rossenboy - специалист
Само да кажа - купихме си дипломат алфа 6 - 6 киловата, топла вода колкото си искаш :-D общо взето малко ми е странно управлението - до сега съм ползвал само Юнга - там всичко си е като обикновена батерия, докато това една врътка да пуснеш водата, па с друга нагласяваш температурата - малко е тромаво управлението, но то е може би защото не съм свикнал. Та общо взето май е добре, но трябва да го поизползвам малко по-дълго за да мога твърдо да кажа, че става. Ами това е за сега, благодаря за съветите, лека и доходна на всички!

Тема "Проточен бойлер - какъв" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: