Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
wizli - специалист
LCD и цифрова телевизия???
Имам един голям LCD тв с FULLHD,
Като захранвам ТВто от компа с VGA кабел - картинката е много добра,
обаче картинката която дава с кабелна телевизия / Софииска Кабелна / е под всякаква критика, едни замазани образи, черти и т.н.
ТВто е куча марка, сигурно му липсва подобряващ картинката процесор/кат на Самсунг/,
и картинката 640x480 се разтяга до 1920x1080, пикселите се интерполират и резултата е грозен...
чудя се дали с цифрова тв, няма да стане по-добре?
дават ли цифрови телевизии по-добра резолюция /не говоря за FULLHD, знам, че са само 3-4 канала/ , поне 576x720 ?

:?
vesel - специалист
Не се надявай прекалено на цифровата, ако не е HD. Пусни си едно DVD, обаче през SCART кабел, ако ти се види добро качеството пускай си цифрова. Ако не ти хареса - сменяш телевизора :?
Spokoiniq - майстор
На мойта плазна Панасоник цифровия приемник подобри малко, въпреки филтрите за аналоговата.А и са си 4 кинта на месец отгоре, къде не отишли.Намери приятел на същата кабеларка с цифров приемник и го вземи за час-два да видиш има ли файда все пак.
barekov1 - специалист
колеги, купувайки телевизор със такива високи параметри е чиста забутвация! Едва ли скоро в БГ ще има HD телевизия. Работил съм в Зора и там твтата бяха на булсатком. Ужас!! В големита магазини като на Технополис твтата са включени към HD генератори за примамка на клиенти. В магазина кристална картина, кат се прибереш вкъщи изненадааа. :cry:
Spokoiniq - майстор
Е тия с цифровите сателити да ядем ряпа и да гледаме 10 годишни тринитрони ли?Сега замислям един бокс HD, после ще разправям.
barekov1 - специалист
Аз принципно гледам само БТВ и НОВА. Те определено не се гледат добре на 37" LCD. Абе колкото по голям, толкова повече маже.
mitcd - специалист
Скоро няма да има FulHD1080p .Ми то и HD720p май няма.Каналите на Булсата са с качество 576i (горе долу DVD качество.)FulHD ще си го гледаш само от компа или да си купиш Bluray плеар.По добре като си копувате такива телевизори да гледате на има DVB-C(за да гледате цифровите канали на кабелната) и DVB-T(за ефирните цифрови канали).Щото само такива ще останат.Иначе ще си имате по още едно устройство и още едно дистанционно на масата в скоро време.Проблема не е само тоя ,ами и с пропорцията на екрана.Все още гледам родните канали излъчват на 4:3.А моя LCD е 16:9.Отврат трябва да ги гледам с две черни ленти отстрани или разпънат образ.Ани Салич изглежда като Мартина Вачкова :-D
stefan_gb - специалист
Отлична картина гледам с Булсата на евтин Самсунек 32 -ка :lol: при това тунера на сателита е на 6,5 м от Тв-то (сещате се за какво намеквам), за нищо на света не поглеждам кинескопчето отново :) Разтоянието от кудето го гледам е 3 метра не по вече. Избора на LSD не е маловажен, имам поглед и върху 42,46 на Самсунг 8-серия вклучен към същия булсат изобщо е много зле. Така че като си купувате някоя 42- ка и нагоре помислете предварително за сигнала които ще му подавате ...
barekov1 - специалист
Да си купиш Bluray плеар? То струва колкото 32" LCD. Ами бихте ли дали по 50 лв. на филм? :?
velsi - Почетен майстор
Добре де нали "Булсатком" имат услуга HD телевизия. Приемника е друг. И таксата е друга. Какво включва тази услуга и някой ползва ли я? Гледах в "Техномаркет" на няколко телевизора вървеше Discovery Chanel HD и определено ми хареса.

Тема "Въпросче: резолюции на цифровите телевизии???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: