Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
BALKY - специалист
Преди известно време на вилата на родителите ми "мангалите" бяха откраднали захраващият кабел за къщата(както някой го наричат рекордуман), та след безброй обаждания идваха от Енерго-то и го смениха с друг..Всичко е наред, но миналата седмица като ходих и аз(по принцип рядко ходя там) ми направи впечатление, че връзките между вътрешната инсталация и въпросният кабел от стълба са направени до самите изолаторни " чашки" на къщата и изолиращата лепенка(изолирбан) на едият проводник е започнала да се разлепва(вероятно от атм.влияния).Та въпроса ми е дали има някакви форма муфи или нещо друго, с което да покрия сътветните връзки.Проблема ми е , че няма как да ги преправя, защото са под напрежение..
moimoimoi - майстор
просто навии още малко изолация и накрая може да сложиш е 1-2 кабелни превръзки за да не се развива
прави се с цел предпазване от атмосферни влияния и против окисляване на връзките
miro_dim - напреднал
има един самовулканизиращ се изолирбланд с него ще стане добре ,той е като гума след като го увиеш се слепя
lubomirlz - специалист
За по-сигурно отиди до някой магазин за електроматериали и вземи самовулканизираща се Bishop лента , представлява гумена лента по-дебела от изолирбанда и силно се разтяга. Като се навият няколко слоя върху кабела след време се самовулканизира и го запечатва идеално.След като я навиеш на кабела я мини и нея с един слой изолирбанд да не се развие понеже по бишопа няма лепило или ако има то е много малко.
Струва около 12-14 лева, но ще ти остане най-малко половината от топчето.

П.П Колегата ме изпреварил :-D
gtg1977 - специалист
Абе хора,тия съвети които давате,малко са неизпълними.Как ще увие човека кабелите,след като са под напрежение.Особено с лентата Бишоп/963 или 962/ще стане много трудно ако има ток.Моят съвет е въобще да не пипа нищо.Дори и да са голи връзките,нищо неможе да стане.Никой няма работа там.Казвам го като бивш работник на Е-он,пострадал от съкращенията.
moimoimoi - майстор
:lol:
явно в Е-ОН не можете да работите под напрежение
Милен - майстор
Както ти казаха зарежи тая работа. Нищо им няма и да са открити. Я се огледай по жиците колко изолирани връзки има :lol: Ако тръгнеха да изолират всяко увиване на проводници къде ще му излезне края. А иначе си има специални клеми които са много по сигурни от въпросното увиване на проводниците.
John - специалист
Ами,има викаш колегата той работи под U,той разкачва връзките,слага термошлаух и готово.А,ако случайно таблото ти е на вънка на стълба,изключваш и правиш същото.Но,при условие че,чашките са високо и далече от прозорци,това упражнение е само за естетика.
BALKY - специалист
Благодаря Ви за идеите...За сега няма да го пипам, ако се развие още изолацията тогава ще му мисля :)))

Тема "Защитна муфа или нещо друго..." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: