Здравейте ! Време е вече да започна поне с дипломната ми работа. Магистърска степен. Доста се чудя и мисля какво да бъде. Бакалавърската ми работа беше свързана с мониторингова и алармена система на корабите (морска специалност съм) Електрообзавеждане на кораба. Мисля да продължа с направата на конкретна система и да направя опростен процеса и с помощта на PLC. Примерно:
Управление на асансьор или управление на светлинни индикации, включване и изключване на ел. двигателче. Проблемите, които ми се виждат на първо мислене е че трябва да направя даден алгоритъм по който да се програмира PLC-то. Самото програмиране. До колкото знам ми трябва определен hardware за да го сържа с PC-то и Software. Доста неща не са ми ясни, но имам 4-5 месеца (може и повече) да я направя и си мисля че ако знам точно какво искам да направя ще стане е разбира се с малко чужда помощ
Другото е да направя някакъв симулативен процес с Labview за реализиране на дадената система и процесите и. Можете ли да ми кажете предимствата и недостатъците на двата вида разработване. Аз лично клоня към PLC-то, но то разбира се ще бъде и по-скъпо като реализация, но по-ефектно
Моля за съвет ! Благодаря ви предварително и приятен ден !
Управление на асансьор или управление на светлинни индикации, включване и изключване на ел. двигателче. Проблемите, които ми се виждат на първо мислене е че трябва да направя даден алгоритъм по който да се програмира PLC-то. Самото програмиране. До колкото знам ми трябва определен hardware за да го сържа с PC-то и Software. Доста неща не са ми ясни, но имам 4-5 месеца (може и повече) да я направя и си мисля че ако знам точно какво искам да направя ще стане е разбира се с малко чужда помощ