• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте! Имам следния проблем - наскоро си купих проточен бойлер Дипломат - ''алфа 8'' - 7,5кв. малко странно но при работа на един нагревател(първи) водата която тече е с t 51 градуса - врътката за студената вода е усилена до край. Бойлерът е монтиран според инструкциите. Измерих дебит от 2,6 литра на минута при t на входящата вода от 22 градуса.Водата е адски гореща :hot: и не става за къпане(това на един нагревател).Моля,ако някой има същия бойлер или се е сблъсквал с подобен проблем да помага.Благодаря предварително.
vreden - специалист
Тези бойлери имат и регулиране на температурата с термостат с врътка.Нищо не казваш за него,спомена само регулирането на на струята на водата.Виж да не е увеличен много.Каква е тази вода с 22гр. температура??? От къде я взимаш толкова топла.
rulom - модератор
Не е възможно при тези данни да излиза гореща вода :shock: Бойлера трифазен ли е? Все пак трябва да го има в нет-а, ние ли трябва да го търсим или ти трябва да пуснеш линк :?
Не сме гадатели, а и не сме задължени да ровим из мрежата заради всеки който го мързи да порови малко.
Пусни линк за ТТ-данните на бойлера и тогава чакай отговор.......дотогава мога да ти кажа, че работи на пълна мощност....а колко ток харчи...... :roll:
moimoimoi - майстор
трябва да измериш тока който консумира бойлера на различните степени-може да са свързани погрешно,т.е. да не почва от най слабото,може да направиш опит да включиш друга степен и пак да сравниш крайната температура

а много вероятно е проблема да ти е в температурата на входящата вода/22 градуса/ от къде я взимаш,обикновенно температурата на водата е 4-8 градуса по водопровода
LazarGanev - "Велик майстор"
Дебитът ти е слаб - как ще се къпеш с 2л/мин? Може би нямаш достатъчно налягане. Това в комбинация с високата температура на входящата студена вода дава този резултат.
vreden - специалист
Технически данни:
Напрежение: V~ 220-230
Мощност: 7,5 kW
Размери (ВхШхД): 358x223x116 mm
Тегло бруто: 3,15 kg
Налягане на водата във водопроводната мрежа: 0,2-0,8 Мра
Загряване на водата
при входяща температура от 12 °C:
52 °C при дебит 2 l/min
34 °C при дебит 3 l/min

Не му е слаб дебита,толкова си пускат, това бойлерче е 7,5 кВ повече не може да загрее.Напълно е възможно при тези данни да нагрява ,че и повече,при тази входяща Т.Не може да се каже дали работи на пълна мощност защото както го дават по спецификация 52 при вх.12,значи при вх.22 може и на един нагревател да ги постига.Най-вероятно термостата е увеличен до края или просто не действа,да е включен постоянно.Дори и да са вързани погрешно(разменени)нагревателите,няма да окаже влияние,термостата ще ги регулира.
rulom - модератор
При това положение или си е вързал бойлера към слънчевия колектор и терморегулатора не работи както трябва, или е нещо заводско по нагревателите.Никъде не се споменава тоя бойлер преди работил ли е нормално или това е веднага след монтажа :?
Здравейте,благодаря ви за отговорите.Бойлерът е нов на 2 седмици и прави така от самото начало.Термостатът с врътката е завъртян на първи нагревател-"НАГРЯВАНЕ".Има и втори нагревател-"СИЛНО НАГРЯВАНЕ".Включвал съм го и на положение "СИЛНО НАГРЯВАНЕ" тогава водата е направо вряла.
А водата ми от водопровода наистина е 22 градуса.
Бойлерът е монофазен-свързан е с 4 кв.кабел.
Измерих,че за около 20 мин. на един нагревател гори 1-1,5 киловата.
fikata - майстор
free777 написа:
Измерих,че за около 20 мин. на един нагревател гори 1-1,5 киловата.
Искаш да кажеш 1-1,5 kWh /киловатчаса/
Милен - майстор
Хората се оплакват че не топлят а ти че много силно греел :lol:
  • 1
  • 2

Тема "Странна работа" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: