Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
iveliks - специалист
Искам да питам дали в коридора мога да сложа скрито осветление в борда на тавана бяло светещ маркуч или лед осветление но това ще е основното осветление няма да има друго наясно съм с варянта с пури вижда ми се че ще стане доста осветено защото ми се събират 12м обиколка на борда антрето е широко 1,2м и дълго около 4м.Пробно съм сложил една тънка пура на 1,2м и да кажа че ако има още една и светлината е достатъчна но нестава само с толкова поне ефекта се губи .Май много разводних питането та основно се интересувам от интензитета на осветяване на маркучите и лед осветлинието и може ли то да е основно.
negramoten - специалист
Здравей, по принцип скритото осветление е недостатъчно за основно осветление, но все пак може да покажеш снимка на коридора да речем, и размери на канала, който ти се получава. (размер на борда, отстояние от тавана, дълбочина) също така дали пропада на долу или се качва нагоре самата форма

така

Изображение

или така

Изображение

също така формата правоъгълна ли е или някаква по- разчупена, искаш да свети силно и красиво или само силно. :)

все пак можеш да имаш предвид, че ако вътрешноста на джоба, в който ще се слага източника на светлина е боядисан в бяло или в нещо сребърно, което отразява светлината и ако тавана ти е светъл и източника на светлина се повдигне близо до ръба на джоба, и използваш източник на светлина с по- голяма цветна температура, тогава осветеноста ще се увеличи значително.

Спрямо тази информация от уикипедиа

http://bg.wikipedia.org/wiki/Кандела

Обикновен светещ маркуч няма да ти свърши никаква работа, още повече, че едва ли има с цветна температура над 3500К. Ако използваш ярки диоди (lumiled) според информацията от уикипедиа три диода (те са по 1 или 3 вата в зависимост от цвета) ще ти дадат силата на една крушка. Само че те имат нужда от охлаждане, демек трябва да са монтирани на метал, за да се охлаждат, иначе горят и за да свети тавана равномерно ти трябват 360 градусови диоди, които не светят напред и така тавана няма да седи на точки.

Тема "скрито осветление -питане" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: