Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
radoslav160 - напреднал
Как се изчислява времето за работа на система при отпадане на захранването според избраните APC Smart-UPS 2200VA USB & Serial RM 2U. ?

Output Power Capacity 1980 Watts / 2200 VA
Typical Backup Time at Full Load 5.2 minutes (1980 Watts)
Typical recharge time 3 hours
Output Connections (8) IEC 320 C13 (1) 320 C19 (3) IEC Jumpers
Justy - майстор
Само Господ и стари баби знаят. Никой не знае в момента на отпадане на напрежението акумулатора на какво дередже е. И ако е за отговорни РС - та не рискувай. Считай при тези 2200 VА - около 15 - 20 мин. - но ако само РС-то е товар.
Gadnyara - специалист
В сервизите и фирмите инсталатори има едни таблици, по които според натоварването (%) може да се определи точно времето на работа в батериен режим. Твоите 5.2 минути са дадени при 100% натоварване. Реално при нови батерии тези 5.2 минути са около 4'20". Съвсем емперично по линеен закон можеш да си изчислиш спрямо твоето натоварване колко би държало въпросното устройство с прилична точност.
Пр.: Теглиш 198 вата, ще имаш около 40-43' автономност. Това при нови, тъкмо влезли 'в ритъм' батерии!
Колега преди мен, естествено е прав: никой не знае при какви температури са ползвани батериите, на колко 'цикъла' са и т.н.
Обикновено до 5 години е живота им.
radoslav160 - напреднал
ами имам 2 такива UPS-са чисто нови са
идеята ми е как се изчислява и колко горе долу ще работи напримерно ако имаме товар от 500 вата
Gadnyara - специалист
20-25 минути първата година, после 15-20 и т.н...надоле!
Тези АРС-та си имата SNMP (LAN) карта и може при включване на постоянен (по мощност) товар чрез софтуера му да се види колко е времето? Той сам си го смята.
MGE-тата си имат директно дисплей :wink:!
Ако ги включиш в паралел ще ги мъчиш наполовина (по 250W), а когато единия отпадне (авария, примерно) другия ще държи консуматорите!
Зависи в колко отговорна верига ще ги ползвате.
BAlexandrov - специалист
Не знам до колко е коректно свързване в паралел на два UPS-a, освен ако не са предвидени за това.

Едната характеристика на UPS-a е мощността - VA, но колко време ще държи зависи от капацитета на батерията всъщност.

Ако е 7 Ач, 12 волта, това е грубо 14 ампера при 12 волта в продължение на 30 мин. Като ги вдигнем на 220 волта стават 0.7 Ампера за 30 мин или 150 вата товар ще държи 30 мин грубо, 300 вата - 15 мин.

Виж твоите батерии колко Амперчаса са и колко волта - дали на 12 или 24.

Живота на типичните китайски батерии е 2 до 3 г.
Gadnyara - специалист
BAlexandrov написа:
Не знам до колко е коректно свързване в паралел на два UPS-a, освен ако не са предвидени за това.
Естествено, не е толкова елементарно... прави се със "стек модул", просто давах пример на колегата за вариант при необходимост от надеждна резервираност!
http://www.apc.com/resource/include/tec ... u=sua2200i
Тук има една графика, която в предишното си мнение предупредих да се чете с минута надолу, защото се дава при cos Fi=1.
П.С. Не знам защо намесваме сървъри... Доста често UPS-и държат цели сградни инсталации.
Последна промяна от Gadnyara на чет мар 25, 2010 10:56 pm, променено общо 2 пъти.
BAlexandrov - специалист
Тези сървъри дето им трябва резервираност са с две захранвания и тогава е лесно на всяко отделен UPS и отделна фаза може и от друга сграда...

Тема "Как се изчислява времето за работа на UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: