Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте!
Интересува ме как се прави ел.инсталация по метална конструкция , за складово помещение. В какво се полагат кабелите и как?
:?:
evil - специалист
СВТ в тръби.Нещо от сорта http://evil1974.snimka.bg/other/elektro.485128.17912073 като може да използваш и купени колена има и най-различни преходници вече , а за закрепяне също има много варианти вече като самонарезни видий например.
Армагедон - специалист
На металния си гараж кабела го вкарах в полипропилен :o :o
moimoimoi - майстор
ако са много кабелите могат да се сложат в метална скара и само в отклоненията от скарата кабелите се слагат в пвц тръба или канал
все пак зависи от противопожарните изисквания
moimoimoi написа:
ако са много кабелите могат да се сложат в метална скара и само в отклоненията от скарата кабелите се слагат в пвц тръба или канал
все пак зависи от противопожарните изисквания
И аз си мислех за кабелна скара...
А как се закрепва за повърхността?
И за осветлението ли също?
Благодаря предварително!
pavelari - майстор
Скари, тръби, гофрета - свински опашки, антигронови скоби, скоби за тръби /може скоби за полипропиленови такива/...
Работите с негорими кабели и гофрета, заземявате скарите /металните тръби/ и премоствате със заземителен проводник на всяка снадка..
Отделно скарите може да са с капаци, но това е скъпо удоволствие... Най-вече се слагат до два метра от пода - нагоре може и без капак.
Лампите слагае на шпилки или окачвачи за гипсокартон /може и стоманени въжета /. Спусъците от скарата до лампата са с гофре. Връзките са в разклонителна кутия за открит монтаж /може да е в скарата или на гредата от горната и страна/ и т.н.
Ще правите ли нещо или някой нещо на вас ще прави???
Ще ми правят .
Склад е , но искам да знам как трябва да се изпълни , за да се подготвя.

Тема "метална конструкция" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: