Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Готварската ни печка е AEG (поне 15-годишна, ако не и по-стара). Има два бързонагряващи котлона и два обикновени. Бързонагряващите са 12-степенни плавнорегулиращи се с терморелета (мисля че така се казват, защото периодично при работа котлонът включва и изключва). Печката остана като бонус от бившите собственици и знаем само марката, но не и какъв модел е.
А сега да кажа и за какво става дума. Преди известно време по-големият от двата бързонагряващи котлона (без значение на коя позиция е поставен) започна да работи все едно че е на 12-та степен, без да изключва. Въпросът ми към многото грамотни хора в този форум е дали на база на даденото описание можете да кажете какъв е проблемът и как евентуално да бъде отстранен.
ArturDent - Почти Безобиден
Бързонагряващите са 12-степенни плавнорегулиращи се с терморелета.

То двете са взаимно-изключващи се. Като превключваш тия 12 степени на здравия котлон, чува ли се цъкане на всяка една от степените?

Въпреки малкото данни, аз гласувам за "залепнало" термо-реле.
Извинявам се, може би съм се изразил не най-точно. Не се чува звук при превъртането на ключовете на бързите котлони, т.е регулирането им е само плавно.
moimoimoi - майстор
ключа ти е с вграден терморегулатор-и най верочтно е залепнал и сега не може да се регулира температурата и работи на максимално
ArturDent - Почти Безобиден
Както е казал колегата термо-регулатора е залепнал. Поне си имал "късмета" да е залепнал така че да ти работи котлона, в другия случай нямаше изобщо да работи.

А тия бутони (врътки) на AEG, push-pull (трябва да ги натиснеш че да излязат и да се работи стях) ли са или са други?
Duke_BG - специалист
тия чудесии са с биметални пластини на които има една намотка да ги топли ако се скапе намотката спира са изключва
отвори го, свали го и виж дали е здрава намотката
и дали не се е зацапал някой контакт
ако намотката се е скапала по-гобре търси друг ключ по магазините за резервни части или в някой сервиз дето обслужва вносител на техника втора ръка

Тема "Проблем с бързонагряващ котлон на готварска печка" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: