Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gkaraivanov - специалист
Здравейте жичкаджии най-накрая влезнах в любимият ми форум :supz: ще ми трябва помоща ви:
Искам да свържа електромотор за рестатен ключ за да мога да намалявам оборотите му!
Практически мисля че е изпълнимо имайки предвид абсорбаторите те нали са на степени!
Та ако е изпълнимо какъв реостатен ключ да си взема!Или ако не е възможно с реостатен да е на степени!

Турски е
-Това са данните от табелката му!
Благодаря на всички отзовали се!
----------------------------------------------------------------------------------------------
A Y A S
MONOFAZE
0.37-KW , 1/2 MP , 2800d/d
220-V , 1.1AR , 2.6 A max
50-Hz , konpansator , 10 m F
-------------------------------------------------------------------------------------------

НА СНИМКАТА Е ПОДОБЕН ЕЛЕКТРОМОТОР ДРЪПНАЛ СЪМ ГО ОТ ИНТЕРНЕТ КАТО ОРИЕНТИР!!!

Прикачен файл

024-dvigateli[1][1].gif
024-dvigateli[1][1].gif (6.37 KиБ) Видяна 8192 пъти
lz1tar - специалист
Купи един димер от магазина-но не турски,за предпочитане Шнайдер и с него регулирай оборотите.Димерът 370Вата ще ги издържи
kuger - майстор
Според мен, малко трудно ще регулираш обороти на асинхронен мотор с димер. Ще му свалиш напрежението, ще му падне въртящия момент, от там ще му се вдигне тока и съответно ще започне да грее. Ако пък е монофазен и със центробежен регулатор, много е вероятно да не отвори регулатора и от там - на пренавиване. На АД много трудно се регулират обороти, виж, ако е колекторен няма проблем.
styb - специалист
С димерен ключ няма да стане , честотен регулатор , но не знам дали си струва защото мисля че започват от около 300лв нагоре
gkaraivanov - специалист
Мисля че двигателя е монофазен поне от пишещото върху него!
A Y A S
MONOFAZE
И аз незнам какво да го правя много е силен!
moimoimoi - майстор
gkaraivanov написа:
Мисля че двигателя е монофазен поне от пишещото върху него!
A Y A S
MONOFAZE
И аз незнам какво да го правя много е силен!
много е силен в смисъл- много са му оборотите ли?
продаваш този и си намираш на 1400 или 900 оборота
има и дву-скоростни ,примерно 900/1400 оборота или 1400/2800 оборота
Последна промяна от moimoimoi на чет яну 13, 2011 2:09 pm, променено общо 1 път.
gkaraivanov - специалист
Моторът е точно за такав вентилатор ( наричат го центрубежен вентилатор ) за абсорбатори се използва!
Сигурни ли сте за потенциометъра!
Щото честотен регулатор излиза много скъпо,с центрубейния регулатор може да възникнат проблеми макар че няма да се използва много често но ползването ше е 5-6 часа!
Мисля че се обърках!

Прикачен файл

Pokr_vent_ohluv[1].jpg
Pokr_vent_ohluv[1].jpg (3.39 KиБ) Видяна 8076 пъти
Johny - майстор
На аспираторите се превключват различни намотки, за да се регулират оборотите. С по-мощен димер ще стане. Ето ТУК и
ТУК е писано по въпроса
gkaraivanov - специалист
Kuger,ти казваш че:
-Според мен, малко трудно ще регулираш обороти на асинхронен мотор с димер. Ще му свалиш напрежението, ще му падне въртящия момент, от там ще му се вдигне тока и съответно ще започне да грее. Но не разбирам мотора ли или димера?
Ако поставя някъде някъва крушка кварцова 300 или 500W да отнема ток?
Незнам дали не звучи глупаво но да попитам!

Тема "ИМА ЛИ ТАКОВА СВЪРВАНЕ!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: