Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bluelemon - специалист
http://www.electron.bg/product_info.php ... d593fe75c6
http://www.gorenje.bg/1267?aid=10014
Двоумя се между тези два хладилника. Горенето струва 679, а Либхера около 650. Дайте някакъв акъл.
stsanev - помощник
Може би от полза за bluelemon. За пералнята не знам точно моделите, но щом могат да се регулират оборотите, марката е много добър избор. А доколкото знам и сервизното обслужване е по- на ниво от другите.
За хладилника: Моделът, за който говори expander, е много добър - 2 датски компресора Danfoss, но е малко скъп - белият е около 820-830, а цвят инокс около 1050 лв.(цените са отпреди 7-8 месеца, сега може да са се променили). Повечето модели на Gorenje са с такива компресори. Пак са с 3 год. гаранция. Ако си взимаш такъв внимавай - имаше модели с енергие клас В. Мисля, че беше CLB нещо си.
Liebherr-ът е много сериозен също. На българските слагаха компресори Aspera. До преди тези няколко месеца, българските бяха само 55 см широки. Сега вече има и 60 см., но не ги познавам отблизо. За австрийските и немските няма да коментирам. Но и цените са сериозни. Предимно с компресори ACC и Embraco.
Много хора не им харесват дизаина, но имат най-голям вътрешен обем спрямо външните размерите. И, според мен, най-добра организация на вътрешното пространство. Пак са с 3 год. гаранция.
Ако купуваш от нйа скъпите иноксови модели има вероятност да попаднеш на мостра. Ми май е това в най-общи линии. Моите уреди вкъщи са: печка Gorenje, хлад. Liebherr (български), абсорбатор Whirlpool (жена ми каза, че другите били грозни и "дума да не става"). нова пералня нямам.
P.S.
Кой точно е моделът на Лебхера?
Вземи си който ти харесва повече!!!!! Мисля, че говориш за CU 3021.
Малко му е по-голям фризера от на това Горене. И май е малко по-нисък.
bluelemon - специалист
Да същия е либхера. :) И викаш който да взема все тая. Въпроса е този който по ми харесва. Аз гледам че са горе долу с еднакви характеристики ама да питам все пак.
stsanev - помощник
Абсолютно. Моят Либхер е такъв, само че с 2 чекмеджета във фризера. Ако си го харесваш, Горенето си е супер.
Не зная дали не съм закъснял с моето мнение, но ако още се колебаеш вземи Либхер. Моделът, който си избрал е най-безпроблемната фризерна комбинация на българските Либхери. Казвам го смело, защото вече 6 години се занимавам с контрола на качеството във фирмата. Бягай от моделите с електроника. Те не са особено надеждни предвид колебанията на БГ електрозахаранване.
Горението също е добър вариант но е по-малък, по-скъп, а по-малката му консумация е относителана. Не вярвам 5 лв повече или по-малко консумирана енергия на година да е определяща за твоя избор.
Изобщо избягвай, когато е възможно, закупуването на каквато и да е вносна техника, когато има добър български аналог, защото обикновено тези уреди не отговарят на нужното качество за ЕС и затова се продават у нас. Нашата фирма постъпваше по същия начин, но това престана преди години. Погледни и в други магазини, защото посочената цена ми се струва височка. Накрая купи хладилника,който е най-подходящ за твоятя кухня и ти харесва най-много като дизайн, защото ще го гледаш всеки ден!
bluelemon - специалист
Ами късно или не аз вече купих Либхера :) радвам се че даде добри отзиви.

Тема "Кой от двата хладилника?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: