Пускам темата за да не спамя излишно в тази за ДТЗ.
Инсталацията възнамерявам да си я направя сам, като не използвам вече съществуващата.
На всичките 3 етажа ще има самостоятелни табла с предпазители и ДТЗ.
КАто марки най-ми допада Легранд, но ако препоръчате други качествени ще си сложа и от тях.
Какво мислите за Мерлин Герин, АББ и Мьолер?
Кабелите (мостови) съм частично закупил.
- 3х2,5мм2 за всички нормални контакти и 16А предпазиели.
- 3х4мм2 за бойлера и също толкова за печката в кухнята с по 25А предпазител.
- 3х1,5мм2 за осветлеието и 6А предпазител, но се колебая дали този кабел да не го използвам за магистрален до кутиите, а от там 2х1мм2 или 3х1мм2 до осветителните тела и ключове?
Вие как мислите?
Ще ми се да ползвам качествени кутии и конзоли - какво ще ми препоръчате?
Връзките още се колебая дали да ги правя с единична клема с винче, безвинтова с пружинка, такава с "мушкане и застопоряване " (нямам идея как се казва, но е снимана по-надолу) или с усукване.
За земните проводници ще е 100% усукване и запояване.
Купих някой тестови елементи и давам снимки за коментар.
На тия правоъгълните клеми пише, че са произведени в Япония, но това в наща държава не е гаранция.
Инсталацията възнамерявам да си я направя сам, като не използвам вече съществуващата.
На всичките 3 етажа ще има самостоятелни табла с предпазители и ДТЗ.
КАто марки най-ми допада Легранд, но ако препоръчате други качествени ще си сложа и от тях.
Какво мислите за Мерлин Герин, АББ и Мьолер?
Кабелите (мостови) съм частично закупил.
- 3х2,5мм2 за всички нормални контакти и 16А предпазиели.
- 3х4мм2 за бойлера и също толкова за печката в кухнята с по 25А предпазител.
- 3х1,5мм2 за осветлеието и 6А предпазител, но се колебая дали този кабел да не го използвам за магистрален до кутиите, а от там 2х1мм2 или 3х1мм2 до осветителните тела и ключове?
Вие как мислите?
Ще ми се да ползвам качествени кутии и конзоли - какво ще ми препоръчате?
Връзките още се колебая дали да ги правя с единична клема с винче, безвинтова с пружинка, такава с "мушкане и застопоряване " (нямам идея как се казва, но е снимана по-надолу) или с усукване.
За земните проводници ще е 100% усукване и запояване.
Купих някой тестови елементи и давам снимки за коментар.
На тия правоъгълните клеми пише, че са произведени в Япония, но това в наща държава не е гаранция.
Прикачен файл
Image014.jpg (67.33 KиБ) Видяна 5811 пъти
Прикачен файл
Image016.jpg (37.73 KиБ) Видяна 5811 пъти
Прикачен файл
Image020.jpg (88.08 KиБ) Видяна 5811 пъти