• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Ето моя проблем или въпрос както искате го приемете. Закупих си UPS с идея да захранвам помпа за локално парно, която е с мощност 65 вата. Когато спре тока UPS-а захранва помпата. Тока не идва и UPS-a се изтощава тотално. Тока идва но UPS-a не се включва и не подава напрежение към помпата. Иска ръчно да го включа. Това нормално ли е. Според мен не е. Моля помогнете на лаика в нужда. Предварително благодаря.
илко илиев - специалист
това го прави всеки път или е нямало продължително време ток
винаги когато е изтощен напълно. Когато не е изтощен напълно си се включва нормално без моя намеса.
naskov - майстор
Добрият ЮПС не позволява батерията да се изтощи напълно, защото след няколко такива разряда не може да се възстанови напълно. Какъв модел е твоят?
2v6 - майстор
raf4o написа:
Ето моя проблем или въпрос както искате го приемете. Закупих си UPS с идея да захранвам помпа за локално парно, която е с мощност 65 вата. Когато спре тока UPS-а захранва помпата. Тока не идва и UPS-a се изтощава тотално. Тока идва но UPS-a не се включва и не подава напрежение към помпата. Иска ръчно да го включа. Това нормално ли е. Според мен не е. Моля помогнете на лаика в нужда. Предварително благодаря.
Такъв си го взел - така ще работи.
Имаш ли желание да го преправиш?
Най-лесния вариант е да вържеш на акумулатора едно стабилизирано захранване 12V :idea:
Biso - специалист
2v6 написа:
......Най-лесния вариант е да вържеш на акумулатора едно стабилизирано захранване 12V :idea:
Хмм......а тока от къде ще го вземе да поддържа зарядката....като е спрял тока. :?: Не, че не съм виждал UPS да захранва UPS :-D , което си е пълна безмислица в такъв случай де......
Много по-лесно е просто да сложи акумулаторни батерии с по-голям капацитет и да се моли да не спира често тока, за да може на по-дългите интервали да се зарежда повишения капацитет. А и някои ю пи ес-и може да искат и преработка от такава интервенция за да им се вдигне зарядния ток. Не със всички става.....лесно. В много от случаите не си и струва усилията на квалифициран специалист. По-добре направо да се купи нов и по-добър модел.
Принципно в тях има по един PIC микроконтролер, следящ за режимите и управляващ процесите. При силна разрядка записва "ниска" стойност в паметта си за да може да осигури и оставащото време за самоизключване.

Ако иска по-голяма сигурност - направо да купува нов, по-мощен и добър UPS.
UPS-a е на 4 месеца и е в гаранция 1500 VA модел GUARD STANDBY Y 1500V. Както ви разбирам не би трябвало да прави така. За целта за която съм го купил е достатъчно мощен. Да правя ли рекламация или не?
ArturDent - Почти Безобиден
За да направиш рекламация, трябва да има някъде написано че се "вдига" автоматично, след като дойде тока. Ако няма, на какво основание?
Biso - специалист
Ако батериите са в добро състояние, принципно трябва да осигури поне час и половина - два работа на помпата. След колко време изключва и има ли звуков сигнал? Обикновенно, започват да зачестяват бипканията при по-силен разряд.

А иначе, ако се окажат, че батериите не държат, няма да ти приемат гаранцията. Те се водят консуматив.
Antonii - майстор
По принцип трябва да си се включва сам като се възстанови захранването, независимо от състоянието на батерията. Поне това е така при повечето UPS, едва ли твоя е изключение.
Така че вземи се консултирай с продавача от който си го купил.
  • 1
  • 2

Тема "Въпросче за UPS" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: