Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bullet - специалист
Здравейте, бих искал да инсталирам автомобилен часовник в секция в хола. Някои часовници са много красиви и при подходящо аранжиране и вграждане ще се получи/според мен/ готен ефект.
Моля специалистите да ми обяснят как да направя захранването - от 220в или пък на батерии.
Моля обяснението да бъде като за пълен лаик в тази област :?
Предварително благодаря.
laki1968 - специалист
с едно адаптерче нема ли да стане??? :?
bullet - специалист
абе и аз си помислих за адаптор от 220V към 12V, ама тези дето ги гледах са само със специални накрайници към консуматора, а пък часовника има едни крачета като за кабелни обувки. Освен това не съм наясно има ли някакво значението честотата за да върви точно часовника :? :?
ArturDent - Почти Безобиден
Може и на двете, но на батери ще ти трябват 8 свързани последователно. Ако се сещаш как се тикаха батериите в касетофоните една над друга. Може да ги запоиш с жички плюса на едната към минуса на другата...

Или да отидеш да си купиш преобразувател (адаптер). Отиваш в някой магазин за електроника и казваш. "Трябва ми адаптер които дава 12V постоянен ток." 220V AC / 12V DC
laki1968 - специалист
bullet написа:
абе и аз си помислих за адаптор от 220V към 12V, ама тези дето ги гледах са само със специални накрайници към консуматора, а пък часовника има едни крачета като за кабелни обувки. Освен това не съм наясно има ли някакво значението честотата за да върви точно часовника :? :?
ми отрежи накрайника оголи жиците,вържи ги и пробай :-k
bullet - специалист
Благодаря, мисля че с това темата се изчерпа и може да бъде заключена. :gott: :respekt:
rulom - модератор
emil_v r написа:
................
Тия часовници имат два плюса , единият от батерия (за паметта ) , и другият -работен , когато свети .
Глей Булет , ако ме видиш , ..де .. който и извод да объркаш , гори часовника . Масата на платката , тя личи е минуссссс. :-D

Тема "Часовник от автомобилно табло у дома?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: