Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
pif4o - специалист
Колеги съфорумци :) дядката е домъкнал от някъде 4-5 автоматични предпазетели едните са на Moeller другите на LS и понеже ме чака някои ден направа на две дори на 3 табла викам да спестя някои лев от бушони :) Сега да кажа че бушоните дет е донесъл са троики, демек три бушона в комплект явно са за тррифазен ток . На Moeller пише С63 тва ще рече ли че ако разглобя тоя пакет ще имам 3 бушона по 63 ампера??? На LS пише BKN C25 тва ще рече ли че ако разглобя и тая троика ще имам три бушона по 25ампера??? На "moeller" пише 230/ 400V ама на LS Пише само 400 V тва значи ли че на мен за 220 няма да ми вършат работа. Въпросчето ми може да е глупаво, ама да не си правя експерименти преди да питам вас :) аи тоя 63 ампера няма му намеря приложение ама другите са по 25 и по 16 все ще запълнят някои кръг от инсталацията :)
Osiris - специалист
защо ще ги разглабяш ползвай ги като пакет :?
така или иначе са три отделни
pif4o - специалист
:datz: верно, ама че съм .... :) аааа чакаи , като пакет ама като падне един падат всички, щото вътре между бушоните има едни осички дето с таква цел да предават движението на единя към другите, аз разглобих един та тогава видях че има такива оси между всеки. Отделно отгоре самия ключ е цял за всички тряя го нарежа да си е по отделно. В краина сметка ша си купя нови да не са хиляди, ама що па да не ползвам някои от тея :)
ArturDent - Почти Безобиден
Няма проблем можеш да ги разглобиш и да ги ползваш. Съединени са по тройки защото са за трифазни консуматори т.е. като стане късо на едната фаза, излючва и трите. Ако можеш да ги разединиш няма да имаш проблем.
Това 220/400 и 400, може да се обобщи като "ниско напрежение" < 500V.
предпазителя излючва по ток а не по напрежение. Можеш да ги ползваш на общо основание.
А и 400 е по-принцип 380. Ама що го пишат така на всякъде ?
John - специалист
Не съм убедн че,точно тези стават за разгловане.Да не се окаже че,са занитени и по отделно не ти задържат изобщо.Със сигурност този номер става с GE предпазители,но те са предвидени да се разглобват.
moimoimoi - майстор
тези LS са корейски ако не се лъжа и ако решиш да ги разглобяваш може и да се разпаднат в насипно състояние
Милен - майстор
ArturDent написа:
*
А и 400 е по-принцип 380. Ама що го пишат така на всякъде ?
Защото по стандарт е 400V и 230V монофазно от доста години.

А по въпроса с предпазителите имайте впредвид че също по стандарт производителите гарантират 3 (три) сработвания при номинални условия. От там на горе не ти гарантират нищо. Затова не слагайте втора употреба, не са чак толкова скъпи, а последиците може да са страшни.
ArturDent - Почти Безобиден
Милен написа:
Затова не слагайте втора употреба, не са чак толкова скъпи, а последиците може да са страшни.
Аз останах с впечатлението че са си новички - "намерени" някъде.
Ако може да ги раздели да разделя, ако не стане ще ги хвърли. Ако не опита ще ги прибере "някъде", и след 15 год. ще ги изхвърли.
pif4o - специалист
ArturDent написа:
Милен написа:
Затова не слагайте втора употреба, не са чак толкова скъпи, а последиците може да са страшни.
Аз останах с впечатлението че са си новички - "намерени" някъде.
Ако може да ги раздели да разделя, ако не стане ще ги хвърли. Ако не опита ще ги прибере "някъде", и след 15 год. ще ги изхвърли.
:lol: за последното изречение си дяволски прав, знам си аз какво ще стане накрая, ще си купя нови па тея ша седят с години, иначе Да, занитени са , тея корейските не стават за разглабяне щот наистина нитовете ги държат и ша се разпаднат но другите ги разглобих без проблеми.

Тема "я едно леко въпросче за автоматични предпазители." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: