Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
sspoko - специалист
Вчера теливизора както си работеше сви картината до една светеща черта около един см широка хоризонтално на екрана говора си работи сменя канали и прочие. Та въпроса ми към знаещите дали този проблем е отстраним и стрували си да търся маистори или да го отписвам телевизора е САНГ на 6г?
root666 - специалист
Отстраним е проблема, най-вероятно изгоряло ТХО. Но цената на ремонта го обезмисля, ако разбира се уреда не е гаранционен.
penata - специалист
root666 написа:
Отстраним е проблема, най-вероятно изгоряло ТХО. Но цената на ремонта го обезмисля, ако разбира се уреда не е гаранционен.
Извинявам се че се намесвам ама човека пише "хоризонтална черта" не е ТХО, най-вероятно някой кодензатор около интеграла за вертикално отклонение или самият интеграл .Стойността е няколко лева (2,3...5)въпросът е кой и заколко пари ще намериш да ти го ремонтира!
stefan_gb - специалист
ГВО , захранването му, отклонителна система, включително и споики по изброеното а може просто кондензатор да е исъхнал. Закараи го на тв техник не е болка за умиране :)
miroton - майстор
Ремонта ще ти струва 35 лв(работа и части)
abcdefghijklmnopqrstuvwxz - майстор
Студена спойка?
А, от удар дали се оправя. - смело и безотговорно.
Отупай го от всички страни.
Успех.
pana - напреднал
Проблема за телевизионен майстор е тревиален . Но не зная до каква степен сте във занаята та да ви пуснем някой пищов. Трябва да се поизмерят някои напрежения да се смени някой ел.кондензатор. Или интегрална схема. Там вие си знаете.
penata - специалист
miroton написа:
криза е свалете малко труда :-D защото още 35 и нов с гаранция :roll:
pamporov - напреднал
penata написа:
miroton написа:
Дай адрес на магазина където ги продават?
penata - специалист
pamporov написа:
penata написа:
miroton написа:
Дай адрес на магазина където ги продават?
по принцип на заяждания не отговарям, но сега правя изключение :

в магазин PLUS бяха около 80 лева.

Волтел VL-1407 -69лв.

в Домо ТВ 14" са 99 лева

Цитат от GOOGLE "VOLTEL VL 1407 - Сравняване на цени, TV c CRT дисплейДобави обява. Търсене » Черна техника » TV c CRT дисплей » VOLTEL VL 1407. 69.00 лв. VOLTEL VL 1407 - 14. Домо, VOLTEL VL 1407, 69.00 лв. ..."

www.napazari.com/compare.php?product...VL+1407&pid... - Подобни

ПП. искам да отбележа че си позволих да пиша само зада поправя грешката на колегата и root666 и да успокоя собственика че повредата е козметична, а за мненията ми -нищо лично

Тема "Проблем с ТV" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: