Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
gkaraivanov - специалист
Здравейте ел.техници,след като горе-долу пооправих вилата реших че сега трябва да и сложа и аларма!
Ровех се доста в интернет попаднах на няколко вида единият струва 99лв. с 3-магнитни датчика ( за врати и прозорци) и два сензора за движение при което ако има задействие позвънява ва 4 телефонни номера и т.н.
тази цялата философиа работи с батерии датчици + апарат+процесор
и т.н само батерии да сменям!
Искам да измайсторя нещо сам не да го купувам по хубаво ми е :o
Мисля схема за аларма в която си купувам датчик за звижение от тези които мигат в заведенията на 220V,сирена също на 220V.
Последователността за мен е такава:Захранването е 220V,проводникът с фазата тръгва дириктно към сирената а този с нулата минава през датчика за движение.От датчика кабелът отива в сирената!При задействане на датчика,той свързва веригата и сирената пищи!Мисля че последователността е такава!И това ще ми струва около 35-40 лв.
Само незнам Сирената ще пищи ли сомо с 220V ток без друго устройство прди нея накарващо я да издава двук?
Моля за компетентни отговори :o
Johny - майстор
Нито датчика, нито сирената са на 220 V, а на 12 V. за За да ти работи сирената й трябва или мощно захранване, или акумулатор, който после се дозарежда, тъй като сирената гълта много ток. И всичко не е толкова просто. Има много писано по темата.
Justy - майстор
Телефонните номера стационарни ли са или GSM-и? Охранителните системи по принцип се свързват към акумулатор - като спре тока - какво правим :wink:
gkaraivanov - специалист
Има сирени и датчици на 220V IRHW,WK IC;!
Justy - майстор
Има, никой не е казал, че няма. Ама не се слагат на сигнално-охранителни системи.
ditronix - специалист
И,както някой попита,като спре тока,какво правим?Сирени,датчици и т.н. на 220V,ама като ти клъцнат тока?Но за 30-40 кинта,все е нещо!Като я направиш системата,вземи ни обясни тук как стават нещата,че аз поне се заинтригувах силно :-D
stefan_gb - специалист
gkaraivanov постоянна фаза към сирената .... нулата през датчик :shock: не си електротехник.... потърси помощ за направата на алармата
lz1wvm - специалист
Нееее...фазата на нулата-после плюса с минуса.И после,бабо включвай,че ти по разбираш. :lol:
Така се проличава кой е случил на тъща. :?
Justy - майстор
:lol: Пич - дай финансов лимит и да ти измислим нещо - въпреки, че не е точно в духа Направи сам :wink: Но, наистина - няма да се справиш.
gkaraivanov - специалист
Добре разубедихте ме!
100-120 лв. като лимит за аларма горе -долу добре за мен!
Вилата е двуетажна но до втория етаж може да се стигни само през първия!
Първият етаж е едно цяло помещение около 50-60м2 Г - образно с два малки и един голям прозорец и само една врата за изход!!!
Моля дайте предложения може и аларма в готов вид не ме притеснява фактът че ще е само на 220V но пък само на батерии :? незнам предпочетам на ток!
Моля и за схема ( направи си сам )!!!

Тема "Аларма за къща" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: