• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
dokobg - специалист
Здравейте, преди няколко дни си купих тонколони за кола Blaupunkt http://www.technomarket.bg/products/090 ... gtx-662-sc и днес съвсем случайно разбрах, че немога да ги вържа към този http://www.technopolis.bg/b2c/details// ... EER-A-209R усилвател, понеже тонколоните били за 12V, а уселватела бил на 220V. Понеже това го чувам за пръв път искам малко инфо от спецовете дали наистина е така. Тонколоните и уселвателя са на 4ома, ако това има значение.
Благода предвалително.
Fender_str - специалист
Toва пък кой ти го каза, някой приятел или консултантите в технополис...
Това не е тонколона а говорител, иначе няма проблем да си го свържеш към усилвателя.
moimoimoi - майстор
e ako сложиш тия говорители в някаква кутия не виждам проблем
понеже като са в колата все едно са в затворен обем-я в вратата я в багажника
а като са на открито движението на мембраната става много голямо и ще изплякат
има и говорители за свободен обем-т.е. не им трябва кутия ама каквото и да си говорим без кутия няма хубав бас,както ако не е достатъчно голям диаметъра на говорителя
http://www.google.bg/search?q=blautube& ... 24&bih=429

пп:на тонколините не се подава нито 12 волта нито220 волта
при тях е важен импеданса/колко ома са/ и мощноста,най добре да са като при усилвателя
kuger - майстор
Това да не е лампа. Свързвай смело, само спазвай поляритета. Малко слабички ми се виждат, за този усилвател, но няма проблем, не изрязвай на MAX. Проблем ще е качеството, нужни са добри кутии.
dokobg - специалист
Взех ги за окачен таван, след няколко дена ще бъдат монтирани там и Fender_str наистина позна със консултанта в технополис :yawinkle: ,значи според вас няма да има проблем да си вържа 4-тирите тонколони с усилвателя ?
sstefanov - майстор
dokobg написа:
... тонколоните били за 12V, а уселватела бил на 220V...
Това ме уби! Не бисер, а направо диамант! :-D
dokobg - специалист
sstefanov написа:
dokobg написа:
Така казаха консултантите от Технополис. Аз не съм длъжен да разбирам от всичко и затова питам.
pachosz - специалист
Вярно е диамант! :-D :-D :-D Три пъти го прочетох, докато зацепя каква глупост може да измисли някой.
dokobg написа:
...значи според вас няма да има проблем да си вържа 4-тирите тонколони с усилвателя ?
Няма проблем, да. Трябва да ги вържеш последователно, две по две, а не успоредно (паралелно), щото ще станат 2 ома и ако не изпуши усилвателя, то най-малко ще му сработва защита и ще се изключва. Ако има такава.
vvventsi - специалист
dokobg написа:
sstefanov написа:
dokobg написа:
Така казаха консултантите от Технополис. Аз не съм длъжен да разбирам от всичко и затова питам.
имали са предвид друго сигурно че тонколоните са 4 ом a усилвателя е 8 ом,
torbalan - Дървен философ
dokobg написа:
... Тонколоните и уселвателя са на 4ома, ако това има значение...
да, това има значение...
другото е мощността - ако усилвателя е с много по-голяма мощност от говорителите - трябва много да внимаваш с копчето за усилване :)
  • 1
  • 2

Тема "Въпрос за тонколони" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: